Riksscenen nyproduksjon
09
søndag
10
sep. 2017
Dørene åpner 1400
Starter 1500
Billett 200/130
Paal Audestad
ARRANGEMENTET ER AVLYST

Lett regn av lys

BENEDICTE MAURSETH
/ ANNE MARIT JACOBSEN
– JON FOSSE

Skodespelar Anne Marit Jacobsen og hardingfelespelar og songar Benedicte Maurseth har gjennom mange år samarbeidd i krysninga mellom poesi og musikk, og no nyleg med teatersuksessen «Morgon og kveld» av Jon Fosse ved Nationaltheatret i Oslo. Ei framsyning som hausta framifrå kritikkar og gjekk for fulle hus over ein toårsperiode.

I poesikonserten deira, «Lett regn av lys», vil Anne Marit Jacobsen framføra utdrag frå romanen «Morgon og kveld», i tillegg til annan poesi, prosa og essayistiske tekstar skrivne av diktaren Jon Fosse. Tekstar om kjærleik, lengt, om båtar som lek og må ausast, om bestemor Herdis som plukkar pærer i hagen, og Johannes som «no skal sjå verdsens lys» i fødselsaugneblinken i «Morgon og kveld».
Musikar og komponist Benedicte Maurseth spelar med sitt heilt eigne musikalske fingeravtrykk under og imellom tekstane, både gamle og nye slåttar, syng, diktar og improviserer fram klanglege fargar og stemningar til ein av verdas finaste poetar, lesen av ein av landets finaste skodespelarar.

Anne Marit Jacobsen – skodespel, tekstopplesing
Benedicte Maurseth – hardingfele, song

«’Morgon og kveld’ er en bortimot perfekt syntese av to kunstformer, og like mye en triumf for Benedicte Maurseths helt uvanlige evner som musiker og komponist som for
Anne Marit Jacobsens strålende skuespillerkunst.»

– Sindre Bremnes, Folkemusikk

#3549646