DANSEDYKK SVERIGE: Kurs, jam og dans!
Denne dagen vil vi dykke inn i den svenske polskatradisjonen. Vi har fått noen av Sveriges ledende danseinstruktører og dansespelemenn til å komme.

13.00-15.00: Kurs i generell danseteknikk. Hvordan bli en bedre danser? m/Anna Öberg og Patrik Andersson
Anna Öberg er utdannet på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Hun er utøvende danser og en av Sveriges mest ettertraktede pedagoger innen folkelig dans. Patrik Andersson er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og Den Kunglige Musikhögskolan i Stockholm. Han er både pedagog og musiker og svært mye brukt som dansespelmann.

15.00-17.00: Kurs i "polskor" fra Värmland m/Petra Eriksson og Mia Marin
Petra Eriksson arbeider som frilansdanser og pedagog innen folkelig dans, er oppvokst i Värmland og utdannet ved Eric Sahlström Institutet i Tobo. I sin undervisning legger hun stor vekt på danseglede samt dansens musikalske aspekt. Mia Marin er den sprudlende “värmländskan” som både er en fremragende folkemusiker og en inspirerende pedagog. Hun spiller ofte og gjerne til dans og er veldig interessert i samspillet mellom dansere og musikere. Hun er utdannset ved Kung. Musikhögskolan i Stockholm og har vært frilansmusiker i mange år.

19.00-20.00: Dykk i den svenske polskatradisjonen i dag
Petra og Anna presenterer hvordan de tar i bruk polskatradisjonen i sin undervisning og i sitt arbeid med scenisk folkelig dans. Vi får også se smakebiter fra deres sceniske produksjoner og publikum inviteres med i en samtale.

20.00 – 24.00: Dans og jam
Dansekveld med Mia Marin, Patrik Andersson og Vegar Vårdal.
Her blir det mulig å danse det meste: polskaer fra Värmland, slengpolska, norsk og svensk gammeldans og også en fyrrig Valdresspringar. Musikere oppfordres til å ta med instrument og bli med på en jam med herlige Värmlandslåter. Det blir dans til jammen.