Vi er i høst så heldige å få besøk av det mest interessante tangoorkesteret der ute!
Ut av den argentinske krisen i 2001 oppsto denne usedvanlig vakre, sensuelle og likevel rasende musikken som BBC proklamerte som "Fortsettelsen av Piazzolla, helt virotuos, gal og fantastisk".
Lyden av Astillero er kraftig, svimlende, fantastisk, rå - men sofistikert: en berg-og-dale-bane-tur med huggende aksenter avløst av det vareste pianissimo. Allikevel er denne ville lyden helt håndlaget, fri for noen gimmicker, 100 % akustisk: lyden av bare treverk og strenger, bragt til sydende liv med en akutt nødvendighet for å oversette opplevelsen av det 21. århundrets byliv i ny musikk, bygget på et solid tradisjonelt grunnlag fra Buenos Aires` 'tango.

De kommer til Riksscenen og skal spille en kombinert konsert og milonga, det vil si noe for både dansende og lyttende publikum. Før/mellom/etter snurret DJ Ina tangoplater inn i de små timer.
Orkesteret, tross de typiske instrumentene til et klassisk tango-ensemble (to bandoneoner, fiolin, piano, cello, kontrabass) reproduserer ikke tangoens klisjeer, like lite som Piazzolla gjorde det. Astillero foreslår en helt nytt versjonon av tango, skarp og intens, grov og voldsom, vill og vakker, som reflekterer tiden vi lever i. Måten de spiller sin musikk gjenspeiler den urbane jungelens ulykker og galskap.

Alexey Musatov – fiolin
Jacqueline Oroc – cello
Mariano González Calo - bandoneon
Diego Maniowicz – bandoneon
Federico Maiocchi  – kontrabass
Julián Peralta – piano

 

 

Kræsjkurs i argentisk tango med Ina Eriksen/Oslo Tango: Kl 19.00

Rett etter tangokurset kan du gå på konsert (og danse!) til det mest interessante og

groovy tangoorkesteret direkte fra Buenos Aires, nemlig Astillero!