I 1990 hadde Arild Andersen æren av komponere årets tingingsverk for Vossa Jazz, og resultatet ble konserten og senere albumet Sagn der han hadde samlet kremen av norske jazzmusikere, kvederen Kirsten Bråten Berg og den brasilianske perkusjonisten Nana Vasconcelos.
30-årsjubileet for det legendariske Sagn skulle vært markert under Oslo Jazzfestival 2020, men først i år ble det omsider satt på plakaten igjen, først i Voss og nå i Oslo. 
 

Vi ser frem til endelig å kunne markere verket med en storslått konsert i samarbeid med Oslo Jazzfestival, med Arild Andersen, Kirsten Bråten Berg, Helge Lien, Frode Alnæs, Bendik Hofseth og Thomas Strønen.

Albumet Sagn ble utgitt på Kirkelig Kulturverksted og ECM og var en viktig del av jazz- og folkemusikkbølgen som skylte over landet på 80- og 90-tallet. Albumet står fortsatt som en påle, og fortsetter å være en inspirasjonskilde for både jazz-og folkemusikere over hele landet. 
 

 

Arild Andersen – kontrabass, Kirsten Bråten Berg – vokal, Frode Alnæs – gitar, Helge Lien – keyboards, Bendik Hofseth – saksofon, Thomas Strønen – trommer