Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
PIP_Events

Søndag 29. august 2021: Skattekista på Schous

En familiedag med folkekultur fra fjern og nær

LilleRIKSEN har gjennom tidene samlet på skatter i Skattekista si. Noen er rare og morsomme, andre er spennende og mystiske, noen litt bråkete og noen veldig stille. Opp av Skattekista strømmer folkemusikk og folkedans fra hele verden. Blant årets skatter kan du være med på capoeira, seljefløytespill, indisk bhangra, joik, romviser og fortellinger.  Fargespill og Veslefrikk med fela kommer. Gjør du? Bli med på skattejakt!

 

 

Ferdige_videoer_–_Google_Disk

Intervju med Stein Villa

Nå har dere fått mange filmer med tips til hvordan du kan lage dine egne instrument - og det fra selveste sjefen selv! Stein Villa fra Mjøsmuseet har lært meg masse, og da måtte jeg også intervjue han litt om hvordan det er å jobbe med dette. Kanskje du får lyst til å lage noen av instrumentene vi snakker om? Ta en titt på alle de filmene vi har laget - de finnes på Facebook, YouTube og på hjemmesiden til Riksscenen.

LilleRiksen_21-05-23_-_Pjokkum

Pjokkum - Vegar Vårdal

Pjokkum er rett og slett en av mine tøffeste danser, og i dag vil jeg lære deg den. Bli med ut i hagen, ut på stuegulvet, opp på hemsen - nå skal de danses!

stein villa fløyte 2

Stein Villa - fløyte

Stein Villa lære oss å lage tøffe instrumenter, for Stein er en mester på å lage ting som lager kule lyder.

stein villa  sugerørfløyte

Stein Villa – Sugerørfløyte

Stein Villa lære oss å lage tøffe instrumenter, for Stein er en mester på å lage ting som lager kule lyder. Instrument nr. 2 i dag er også et instrument man kan bruke ute i naturen. Denne fløyten her er laget på seljefløyte-prinsippet, og fungerer hele året. Sugerørfløyten lager litt mye lyd, men jeg synes det bare er gøy.
stein villa hurre 2

Stein Villa - Hurre

Stein Villa lære oss å lage tøffe instrumenter, for Stein er en mester på å lage ting som lager kule lyder. En "Hurre" brukte man til å skremme vekk dyr, samtidig som man faktisk kunne lage en liten melodi med den.

munn2

Stein Villa - Munnklakker

Stein Villa lære oss å lage tøffe instrumenter, for Stein er en mester på å lage ting som lager kule lyder. Så husk å søk oss opp på Facebook, Instagram eller sjekk ut nettsidene  - her har vi  jo en egen side for deg faktisk som du vet :-)

spjoingboks

Stein Villa- Spjoingboks

Stein Villa lære oss å lage tøffe instrumenter, for Stein er en mester på å lage ting som lager kule lyder. Så husk å søk oss opp på Facebook, Instagram eller sjekk ut nettsidene  - her har vi  jo en egen side for deg faktisk som du vet :-)

3 ingressbilde steppoetene Bill

Steppoetene- Bill

Tenk deg at du bor helt alene i prærien, kan det ikke hende at du lengter inn til storbyen? Det gjør iallefall Cowboyen Bill, men så er det det da - lengter han egentlig inn til storbyen? Håkon Sigernes, Marius Graff og Janne Eraker har levert enda en glimrende fortelling fra steppeverden. Stepp meg et dikt er rett og slett superråe!

Riksscenen.no
Besøk / visit:
Schous Kulturbryggeri, Trondheimsveien 2, Oslo

Post:
Postboks 4784, Sofienberg
N-0506 Oslo, Norway
Org.nr.: 991497137
Følg oss på Youtube Følg oss på facebook Følg oss på twitter
Information in: