3 ideer – som er nettopp dette. Små forestillinger som utforsker ulike element ved folkedansen, med unge norske dansetalenter ved roret.

Tuva Færden og Kirsti Bakken Kristiansen har med kyndig veiledning fra Indra Lorentzen jobbet under arbeidstittelen "Tilia cordata». Denne forestillingen tar de etablerte normene for folkemusikalsk dans og musikk og snur dem på hodet. Musikken er ikke lenger et akkompagnement til dansen, her får begge kunstneriske uttrykk utfolde seg fritt som likeverdige elementer.

Anita Langødegård og Camilla Granlien møtes i et utforskende og skapende rom. I samarbeid med Panta Rei Danseteater blir Anita utfordret som utøver med musikk av og med Camilla Granlien.

Stortalentet Jon Bugge Mariussen har ikke før sluttet på landslinja i folkemusikk og folkedans på Vinstra før vi fikk kapret han til å jobbe med en idé hos oss. Her vil han ta tak i dansens rytmiske element, og forme bevegelser om til melodier og ornament. Vil det være mulig å gjøre en dans til en fullverdig slått?