FriEnsemblet omfatter ni uhyre sterke navn innen jazz og folkemusikk og sammen med folkesangeren Unni Boksasp og saksofonisten Kristoffer Berre Alberts framfører de på Riksscenen Viddals «Tri vendur blés ho i den høgaste sky», en frisk blanding av middelalderballader, nyere folkemusikk, samtidsjazz og toner fra Midtøsten. Viddal maler et rikt og variert tonespråk som gjør at vi sitter ytterst på stolen hele tiden for å få med oss alle detaljer og klangfarger i en musikk som er en nomadisk vandring gjennom rom og tid.

FriEnsemblet er kjent i inn- og utland for sitt sprudlende uttrykk, oppfinnsomme solister og spenstige komposisjoner.

"Middelalderballadene vart inderleg formidla av Unni Boksasp, ei av dei mest fengslande stemmene i landet og arrangementa til Grooss Viddal var sterke og klokt løyst.» T. Hovland, JazziNorge

Mathilde Grooss Viddal er blant de ypperste ensemblekomponistene i norden, og har mottatt internasjonale priser for komposisjon og arrangering. Sist i forbindelse med feiringen av Menneskerettighetserklæringens 70 års jubileum med prisutdeling i Roma/Italia, «Global Woman in Music for Human Rights». Folkesanger Unni Boksasp fra Nordmøre har vunnet både Folkelarmprisen og Spellemannsprisen med gruppa Unni Boksasp Ensemble og Kristoffer Berre Alberts en av de hotteste saksofonistene i Skandinavia om dagen.

«Kristoffer Alberts på altsaksofon spela så røyken dreiv og blodet skvatt.» og for Riksscenens faste publikum er det en ekstra bonus å se Britt Pernille Frøholm og Tellef Kvifte i en ny sammenheng.

Mathilde Grooss Viddal – musikalsk leder, bassklarinetter, saksofoner
Unni Boksasp – vokal
Kristoffer Berre Alberts – altsaksofon
Britt Pernille Frøholm – hardingfele, fele
Tellef Kvifte – laptop, tangenter, flygel, trøorgel
Øyvind Brække – trombone
Per Willy Aaserud – trompet, elektronikk
Knut Kvifte Nesheim – vibrafon, trommer
Egil Kalman – kontrabass