Vegar Vårdal – plateslipp
I kveld blir det plateslepp på Folk på torsdag, med Vegar Vårdals første solo-utgivelse. Han har tatt tak i sine første møter med folkemusikken, barndomsminnene som sitter i kropp og sjel livet ut. Dag Vårdal, eller pappa, som Vegar sier, samlet inn mye folkemusikk fra Nord-Norge og Vest-Agder, og spilte naturlig nok disse slåttene da Vegar var liten. Denne lille buketten av råe ukvessa melodier har festet seg som ingen andre, og her finnes det både spring- og polsdanser, reinlender, vals og en og annen ril og galopp. Vegar bruker for det meste vanlig fele, men eksperimenterer også med ulike typer feler for å gi slåttene ukjente klanger. Vegar tjente sine første spelemannspenger, en svensk tier, på å spelle enkle, men dog så ukjente slåtter fra Vest-Agder. Gammel-masurkaen til Lars Hellan dysset Vegar i søvn, og han ble vel vekket med en nordlandspols på høygir.

 Vegar Vårdal - feler

Haleys Comet – plateslipp
Denne norsk-amerikanske duoen spiller fele og banjo så busta fyker og strenga ryker, og tar for seg et stort spekter av amerikansk bluegrass-musikk. Duoen begynte å spille i 2015 og har bygd opp et stort repertoar av tradisjonelle slåtter og sanger i tillegg til en del egne låter. Til plateslippet på Riksscenen har de også fått med seg bassist Ole Morten Vågan.
Meade Richter er en av USAs fremste unge felespillere, og etter å ha vunnet den prestisjetunge felekonkurransen under Fiddlers Grove i North Carolina tre år på rad fikk han ikke lov til å konkurrere mer! Han har studert bluegrass og old-time på East Tennessee State University, hvor han har spilt med musikere som Ricky Skaggs og JD Crowe, for å nevne noen.
Magnus Wiik har levert solide bidrag til den norske roots-scenen i årevis med sin viritouse omgang med banjo, dobro og mandolin. Med band som Julie & the New Favorites, Open String Department og Ellestad/Wiik-duo har han turnert verden over med egne band og har i tillegg vært svært aktiv som komponist og multi-instrumentalist. I 2015 mottok han Geir Digernes minnepris for sitt musikalske virke.
Ole Morten Vågan er en av de mest toneangivende og brukte bassister i norsk musikk de siste 15 år, og mange i folkemusikkmiljøet kjenner han kanskje best fra trioen Gammalgrass der han holder Ola Kvernberg og Stian Carstensen i tømmene. I tillegg har han spilt med størrelser som Bugge Wesseltoft, John Scofield, Mike Stern, Erlend Skomsvoll, Joshua Redman, Nils Petter Molvær, Dhaffer Youssef, Terje Rypdal og mange, mange flere!

Meade Richter – fele
Magnus Wiik – banjo, dobro, mandolin m.m.
Ole Morten Vågan – kontrabass