Trio Mediæval feirer 25 årsjubileum! Trioen kom som et friskt pust i 1997, og markerte seg raskt internasjonalt som et av tidligmusikkens absolutt fremste vokalensembler. I en rekke samarbeid har de utforsket landskapet mellom middelaldermusikk, folkemusikk, nyskrevet materiale, nordisk jazz og improvisert musikk; alltid bygget rundt trioens gjenkjennelige klangbilde. Etter 9 kritikerroste albumutgivelser på ECM og 2L og konserter over hele verden på prestisjetunge scener som Wigmore Hall, Kennedy Center, Carnegie Hall og Concertgebouw, kommer de nå tilbake til Riksscenen for å presentere sitt nyeste program SOLACIUM - Hymns and Lullabies. 

I SOLACIUM hører vi gamle og nye vuggeviser og hymner; vakkert arrangert og skrevet for ensemblet. Musikkutøvelse i hjemmet er like gammelt som menneskeheten selv. Vi kommer aldri til å vite hva den første sangen var, eller hvem som sang den. Men om vi kunne spole tiden tilbake og hørt, hadde vi kanskje vært vitne til en mor eller far som sang den aller første vuggevisa. Når vi synger en salme eller en vuggevise, blir vi en del av denne kjeden som oppstod i en fjern og ukjent fortid, og som drar oss inn i en uendelig fremtid: en tidløs, ubrutt strøm av lindring og trøst. 

 

Anna Maria Friman – vokal
Linn Andrea Fuglseth – vokal
Jorunn Lovise Husan – vokal
Trygve Seim – saksofon
Mats Eilertsen – kontrabass
Asle Karstad – lyd


Aurom

Aurom er ein eksperimentell folkesongtrio som leikar med nyskaping, klang, tonalitet og improvisasjon. Trioen hentar tidlause songar frå tradisjonen, og skriv nye inspirert av dei gamle. I 2021 slapp dei debutalbumet sitt Utan å dirre, som vart nominert til Folkelarmprisen. Denne hausten turnerer dei med ny musikk, og på Riksscenen vil dei presentere delar av eit tingingsverk av Agnes Ida Pettersen og Agnes Ravatn bestilt til Førdefestivalen.

Guro Utne Salvesen – vokal 
Ingebjørg Lognvik Reinholdt – vokal 
Malin Alander – vokal