The Moose Whisperers (US/N)

The Moose Whisperers er et ungt old-time stringband med fele, banjo, gitar og bass. Jake, Ben, og Johann bor i USA, mens felespilleren Mattias er fra Oslo. De møttes på festivaler i North-Carolina og West-Virginia, jammet sammen og fant tonen. I 2016 vant de konkurransen for tradisjonelle old-time bands i Clifftop, WV! 

Med forbilder som Ed Haley og Tommy Jarrell spiller bandet med en stilfølelse og en drive som få andre.

Mattias Thedens, fele, Jake Blount, banjo, fele og sang, Ben Nelson, gitar og sang, Johann Miller, bass

 

 

Tim Eriksen (US)

Timothy Eriksen er musiker, sanger og professor i tradisjonsmusikk og har gjort seg  kjent gjennom bandet Cordelias Dad, som har turnert med m.a. Nirvana og Weezer, og som instruktør i shape-note tradisjonen “Sacred Harp”. Han er den eneste musikeren som har delt scene med både Kurt Cobain og Doc Watson, og har samarbeidet med produsenter som Joe Boyd, T-Bone Burnett and Steve Albini.

"One of the best singers in music." -T Bone Burnett

Tim Eriksen - gitar, vokal

 

 

Workshops lørdag

Molsky´s Mountain Drifters
Lær å spillle musikk fra Appalachene av de tre mesterene i Molsky´s Mountain Drifters. Her er det åpent for alle instrument som passer inn i det musikalske universet vi kallar old-time.

Tim Eriksen: Sacred Harp
Sacred Harp er en type korsang basert på ei bok utgitt første gang i 1844. Det er lovsanger frå New-England med det egenartede systemet shape-note som ikke krever forhåndskunnskaper, men  framføres intuitivt og for full hals! Tim Eriksen er en av de aller fremste formidlerene og kursholdere innen denne grenen av tradisjonsmusikk.

 

For mer info, tider og flere artister under Amerikalinjen: følg  oss i sosiale medier og meld deg på nyhetsbrev via nettsida.