Tęgie Chłopy et forrykende ni-personers band som setter fyr på dansegulv med tradisjonell polsk dansemusikk. Dette sjarmerende danseorkesteret gjenskaper stemningen fra bryllupsfesten på bygda der unge og gamle slipper seg løs. De har hentet fram tradisjonsmusikken fra Kielce-regionen sentralt i Polen, og fyller dansegulv verden over med sine viltvoksende mazurkaer, polkaer og tangoer som alle kan svinge seg til. Bandet inkluderer en imponerende brassrekke akkompagnert av fele, trommer og selvsagt trekkspill. 
Navnet Tęgie Chłopy (ten-gyeh hlopey /tɛŋgʲɛ xwɔpɨ ) kan løst oversettes til «tøffe fyrer», men “chłop” er også det lokale navnet på en gammel tradisjonell dans som kan sammenlignes med mazurka. 
Musikerne har sin bakgrunn fra landsbymusikken i Polen, og har gått i lære hos den 84 år gamle multiinstrumentalisten Stanisław Witkowski fra regionens legendariske bryllupsband Witkowskibrødrene. I 2015 ga Tęgie Chłopy ut det kritikerroste albumet «Dansing» i samarbeid med læremesteren. Siden har de gitt ut to studioalbum og spilt på utallige scener og festivaler over hele verden. Kjernen i deres musikk er bygdefest og dans, og den uimotståelige driven i den tradisjonelle dansemusikken fra Kielce. 

 

 

22.00: Endelig Belg 

Hva har Brasil og Balkan, Kapp Verde og Karibia, Irland og Hallingdal til felles? Jo, her og i alle verdens hjørner danser folk seg inn i natten til trekkspillets sprø toner og lengtende dragsug!
Riksscenens klubbkonsept Endelig Belg er en hyllest til det mest folkelige av alle instrumenter. Levende trekkspillmusikk, trivsel og frodig stemning. DJs som forsyner seg eklektisk av det beste innen cumbia, forró, funaná, gammeldans, vallenato, balkan beats og jigs i Rikskjelleren rett etter konserten - gratis inngang med konsertbillett.

DJs: Kent Horne og Martin Bjørnersen