Joe Zawinul – "Lelo Nika is the greatest accordion player who has ever lived".

Lelo Nika er ubestridelig en av balkanmusikkens største internasjonale stjerner. Nika ble født i landsbyen Nikolinci nord for Beograd, og er kåret hele to ganger til «Accordion World Champion». I tillegg til å være en brilliant formidler av serbiske og rumenske musikalske tradisjoner, har han bidratt sterkt til å utvikle stilen videre gjennom samarbeid med jazz- og worldstjerner som Joe Zavinul (Weather Report), Randy Brecker, Richard Bona m.fl. 

Initiativtaker Daniel Lazar kommer fra en lang linje av fiolinister og er en av få arvtakere av den Unesco-beskyttede rumenske Doina-tradisjonen. Han fant heldigvis veien til Norge for 10 års tid siden gjennom Førdefestivalens talentprosjekt og masterstudier ved NMH. Med klassiske fiolinstudier under beltet og en sterk lidenskap for folkemusikken fra Balkan har Lazar fått oss til å spisse ørene med sitt virtuose spill, lekne improvisasjon og melodiske fortellerkunst. 

Når Lazar i tillegg har fått med den rumenske cimbalom-mesteren George Mihalache og Finn Guttormsen (Farmers Market m.m.) er det duket for en heftig kveld. Og som om ikke alt dette var nok, serverer tarafen Stian Carstensen som gjesteartist på utvalgte låter.

Etter konserten danser du deg inn i natten med global trekkspilldisko på klubben Endelig Belg kl 22. DJs: Kent Horne og Martin Bjørnersen og spontane liveinnslag med kveldens trekkspillere. CC kr 100 / Gratis inngang med konsertbillett fra Taraf de la Nord eller Folk Accordion.

 

Lelo Nika – akkordeon
Daniel Lazar – fiolin
George Mihalache – cimbalom 
Finn Guttormsen – bass
Gjesteartist: Stian Carstensen – akkordeon

 

 

 22.00: ENDELIG BELG
Hva har Brasil og Balkan, Cap Verde og Karibia, Irland og Hallingdal til felles? Jo, her og i alle verdens hjørner danser folk seg inn i natten til trekkspillets sprø toner og lengtende dragsug! Riksscenens nye klubbkonsept Endelig Belg er en hyllest til det mest folkelige av alle instrumenter. Levende trekkspillmusikk, trivsel og frodig stemning. DJs som forsyner seg eklektisk av det beste innen cumbia, forró, gammeldans, vallenato, balkan beats og jigs. I rikskjelleren rett etter konserten  med  Taraf de La Nord- gratis inngang om du kjøpte konsertbillett.

DJs: Kent Horne og Martin Bjørnersen

Spontane liveinnslag med kveldens trekkspillere!