Rolf Roys - 4 karer fra 4 daler
Hemsedal, Numedal, Gudbrandsdal og Brumunddal.

Rolf Roys serverer særs groovye hardingfelerunddans fra Buskerud. Noen av låtene er arvet etter henholdsvis bestefar Liahagen og bestefar Bratås, og resten er dratt ut fra mørket i arkivene. Musikken er skrudd fra hverandre, gjennomlyst og analysert - og den 8. februar får vi høre hvordan det ble når gruppas fire hjerner monterte det sammen igjen. Rolf Roys gleder seg til dansefest på Riksscenen, og lover å gjøre sitt ypperste for at det skal bli maksimalt fristende å innta dansegulvet.

Herbjørn Liahagen – hardingfele, Pål Bratås – durspill, Kjartan Haugen Foss – gitar, Bjørn Fredriksberg - kontrabass

 

Gammeldansgruppa Syvers orkester startet opp våren 2009. Siden den gang har de vunnet mange priser.

Syvers orkester er en gammeldansgruppe som beveger seg i grenselandet mellom det tradisjonelle og det mer nyskapende. Orkesteret har bevisst satset på å bruke tradisjonsmusikken som basis for musiseringen og besøker stadig de lokale folkemusikkarkivene, hvor de finner melodier som ikke lenger er i bruk, blåser støvet av dem og gir dem en ny giv. De tilhører toppsjiktet på gammeldansmiljøet sine egne festivaler og konkurranser, hvor de har vunnet en rekke priser.

Stein Magne Eggen – trekkspill, Syver Olstad – trekkspill, Geir Marius Thorud – kontrabass, Svein Ove Brun – gitar, Tonje Lien Barkenæs – fele

 

Bygdedans!

Som vanleg vert det bygdedans i tillegg til runddans på Riksscenen sine dansekveldar, og denne gong er det Olav Luksengård Mjelva, Sigrid Stubsveen og Sivert Holmen som skal ta seg av den eldste dansemusikken vår. Det vert altså rørospols og hallingspringar frå Olav,  valdresspringar frå Sivert og rundom frå Engerdal til tonane Sigrid tryllar fram, samt alt anna desse tre framifrå felespelarane har av dansespel på repertoaret.

Olav Luksengård Mjelva – fele, hardingfele, Sigrid Stubsveen – fele, Sivert Holmen – hardingfele