I 2008 møtte de svenskene Anders Hall (fele/bratsj) og Jens Linell (trommer) som begge var studenter på Ole Bull Akademiet på Voss. Da startet turneringen for alvor, og de ga ut albumet «Fruen» i 2010. I 2011 gjorde de også et prosjekt med den svenske reggae/dancehallartisten «Snakka San» på Ransäterfestivalen. Dette førte til massevis av klubbspillinger, P3-listinger og festivaler i Norge og Sverige, samt et fullengdes album i 2013. Da hadde Adam Johansson blitt med på gitar, og som «bare» SVER ga de ut albumet «Fryd» i 2015. I desember 2018 kom albumet «Reverie».

“Tæt, præcist, sikkert og gyngende raser de fremad uden hensyn til, om frisuren holder.” – Nils Thorlund, Rootszone (DK)

SVER har spilt på folkemusikkfestivaler over hele Europa, og de siste årene har de spilt mye sammen med vokalistene Aasmund Nordstoga og Sigrid Moldestad på festivaler i Norge. SVER har også gjort prosjekter med Skranglebein på Norske Talenter, med Daniel Kvammen på Folkemusikkveka 2017 og Øystein Sunde på Røros Folk Festival i 2018. 
De ble som eneste skandinaviske band plukket ut til å spille på det prestisjefylte bransjetreffet Womex i 2018, noe som har gitt resultater. De har fra 2019 hatt booking i USA via velrennomerte FliArtists og har gjennomført flere lengre turnéer der de siste årene.

SVER feirer 15 år som kvintett i år, og er klare med album nummer fem produsert av Jørund Fluge Samuelsen!
Velkommen til plateslipp med et av Nordens fremste folkemusikkband!

 

Olav Luksengård Mjelva – fele & hardingfele
Anders Hall – fele & bratsj
Leif Ingvar Ranøien – torader
Oskar Reuter – gitar
Jens Linell – trommer