På Riksscenen inviterer Blandhoel menigmann og spellemenn til å være med og spille inn eksempler av NY Folkemusikk på Blandhoels nye instrumenter. Innspillingene vil følge verket videre og være tilgjengelig for publikum som besøker utstillingen rundt i landet.

Denne kvelden får Blandhoel med seg Tuva Syvertsen samt en dreven og en fersk støymusiker: Bjørn Hatterud og Patrick Bjørsrud a.k.a Coffin vomit.

Om tanken bak Ny Folkemusikk? Støymusikk er en ny "folkemusikk". Den er lavterskel, demokratisk og krever ikke musikalsk talent eller kunnskaper, kun en kreativ tilnærming og evne til å  rote gjennom et lydbilde. Enhver tid har sin musikalske særegne signatur; Ny folkemusikk henter fra den Norske undergrunn på 1990-2020 tallet; fra en musikk sjanger som har utviklet særegen nasjonal identitet, NOR NOISE.

Støymusikk er en musikksjanger med røtter som strekker seg tilbake til et italiensk manifest fra 1913 som søkte å finne musikalitet i modernitetens industrielle lyder som over tid kom til å omfavne naturens lyder. Dette kombinert med avant-garde og meta-musikk så har det ledet oss frem til i dag og et begrep om støymusikk som kan være lavpannet og reaksjonært eller intellektuelt og kalkulert. 
Det innholder frihet til å forme noe unikt og kontroversielt i møte med den normative forståelsen av musikk. 

I støymusikk miljøet oppstår ofte samarbeid og påvirkning med folkemusikk , fri-jazz og andre mer skolerte sjangere i søken etter utfordring og motstand. som vitner om slektskap mellomsjangere i form av en rå musikkform sammensatt av tilfeldige og uønskede lyder. (https://vimeo.com/103900037) dokumentaren om nornoise 2007

Om skakke folkedrakter: Nasjonalmuseets utstilling Skakke folkedrakter er en kunstutstilling om tradisjonsdrakter, bunader og kofter. Seks samtidskunstnere har gjennom et år utforsket og utfordret normer, historikk og idéhistorien som omslutter våre draktskikker. Arbeidet har foregått i tett dialog med tradisjons- og kunnskapsbærere. Utstillingen åpner på Valdresmusea 17. juni 2023, og vil etter dette turnere hele landet i to år.