Klokken12.30  Oppvarmingskonsert

 

 

 

 

 

Klokken 14.00

Danse, danse dokka mi

Prøysen og folkemusikken

 

I år ville Alf Prøysen ha fylt 100 år. Det vil vi markere med en familiekonsert der vi gjennom Prøysens viseunivers vil utforske sammenhenger til dans, sang, musikk og fortellinger fra hans eget oppvekstmiljø.

Alf Prøysen som vokste opp under fattige husmannskår i Ringsaker, opplevde selv at sangen og musikken var en naturlig del av dagliglivet. Han kunne høste fra en rik og levende vise- og folkemusikktradisjon i familien og nærmiljøet, noe han sjøl skildrer på en levende måte i tekstene sine.  Visediktingen hans blir slik en naturlig fortsettelse på tradisjonene.  Han brukte ofte viser og melodier han hadde hørt som barn. Sang dem slik de var, friserte kanskje litt på teksten eller lange en ny vri på et gammelt motiv før han opptrådte med dem. Tordivelen og flua er et godt eksempel. Han brukte også ofte gamle melodier, gjerne dansemelodier, og diktet nye tekster til dem - f.eks. Danse, danse dokka mi på Husmannspolka.

Så et håndplukket knippe musikere fra Prøysens hjemtrakter inviterer dere med til en felles opplevesesstund til ære for denne folkekjære artisten. Både musikken og Prøysens egne tekster engasjerer på ulike måter voksne og barn, så velkommen til en konsert for absolutt hele familien, fra bestemor til smårollingen.

 

Eldar Vågan – sang

Camilla Granlien – sang

Margrete Nordmoen – sang, dans

Ronny Kjøsen – kapellmester, piano, trøorgel

Thomas Lomunddal – fele

Harald Juliussen – kontrabass

Thomas Nilssen – klarinett, trekkspill, dans
Annar By – sang, gitar, mandolin