Isa Holmgren er vokalist og danser som arbeider innen tradisjonell svensk og norsk folkemusikk og improvisert musikk. Med bakgrunn i den tradisjonelle dansescenen kretser sangen hennes rundt de asymmetriske rytmene og melodiene til felemusikken fra grensetraktene mellom Sverige og Norge. 

Tidligere i år kom hennes andre soloplate ut titulert “Dans med meg” utgitt på Melovitten, en plate som fokuserer utelukkende på vokal dansemusikk fra Finnskogen og grenseområdene rundt.

Isa Holmgren – vokal, dans


 

Folk-duoen Skurken på dansegolvet består av Steinar Odde (f. 1994) og Pål Bratås (f. 1976). De har begge sterke røtter i tradisjonsmusikken. Steinar fra Garmo har vokst opp med felespill fra Ottadalen, og Pål Bratås fra Flesberg med Numedalstradisjonen godt innunder huden. 

På debutplata er Steinar vokalist og gitarist, mens Pål spiller trekkspill og torader. Sammen komponerer de musikken og skriver tekstene. Duoen har tatt utgangspunkt i rytmikk og groove fra ulike dalfører i Norge, ved bruk av for eksempel reinlender, halling, vals og masurka. Oppå det skriver Steinar og Pål melodier som er inspirert av både hardingfele-, durspill- og sjøfløytetradisjonen fra blant anna Numedal, kombinert med tekster på Lomsdialekt.

Steinar Odde – akustisk gitar, vokal, stompbox, elgitar, munnspel,
Pål Bratås – trekkspel, durspel