Velkommen til en familiedag med folkekultur fra fjern og nær! Opp av skattekista strømmer folkemusikk og folkedans fra hele verden. Og det beste av alt - barna får være med!  I bakgården utenfor Riksscenen blir det gratis aktiviteter med nydelige matboder fra alle verdenshjørner, felespill og godkarstykker, kunstaktiviteter, indisk rangoli og skogfinsk kultur med kultursti og tur med hest og kjerre, og du kan prøve spikking og få med deg en fin smørkniv hjem. Inne blir det verksteder og forestillinger med inderlig musikk fra midt østen, fargerik mariachi og intens bollywood dans.  De virkelige skattene er alt du opplever, det du ser, hører og får være med på. 
Bli med på skattejakt!

PROGRAM INNE: 12.00, 13.30 og 15.00 (Billett 100,-) 
Bli med på guidet Skattejakt bestående av 3 ulike verksteder. Varighet ca. 1 time. 

SHARQI  
Sharqi Ensemble har en lidenskap for musikk fra midtøsten. Inger, Shble og Michaela skal spille noe av den fineste musikken de vet herfra, for deg. Her blir det klassisk ottomansk hoffmusikk, spretten dabke, kjærlighetsballade fra Shbles fødeby i Syria og libanesisk hitmusikk. Skru på ørene - det blir stemningsfullt, inderlig og gøy. 

Shble Saleem – oud, vokal 
Inger Hannisdal – fiolin, kamanche, rababa, vokal 
Michaela Antalová – daf, perkusjon 

Produsert av DKS Oslo og bearbeidet av Lene Gravlie. I samarbeid med Samspill International Music Network.


MARIACHI  
Det syder og det lyder; av Mexico! Mariachi er en av de mest kjente sjangrene i meksikansk musikk.  Med fyrrige rytmer, stålkontroll på blåsen, fargerike kostymer og livlige dansetrinn inviteres du med på denne forrykende mariachi festen.  Mariachi Sol de Oslo venter på deg!

Bellali Austria – dans 
Patricia Morales – vokal og dans 
Valerio Bottari – meksikansk gitar, vokal 
Tancred Heyerdahl – trompet


BOLLYWOOD  
Har du hørt om Bollywood? Filmene fra Mumbai som er fulle av kjærlighet og intriger; glitrende, fargesprakende og med masse dans og musikk.  Lavleen har med datteren sin Alina, og de inviterer til vaskeekte Bollywoodfest med deg som prins og prinsesse.  Gjør deg klar for grasiøse håndbevegelser, sprettene hopp, dupataer og bindi!

Lavleen Kaur – dans 
Nena Alina Kaur – dans


Skattekista er produsert av Lene Gravlie og arrangeres i samarbeid med Samspill international music network. 
Takk til Skogfinneforeningen, Nitja senter for samtidskunst og KulturIntro/JM Norway.

 

 

PROGRAM UTE: 11.30-16.00 (GRATIS)

Bakgården på Schous er full av aktiviteter å henge seg på og mat å bli glad og mett av.

Er du sprek og har lyst å lære noen kule triks? Godkarstykker er den akrobatiske delen av hallingdansen. Kjetil kvesser fela og Martin er klar for å tre nåla med deg og kanskje klarer du sparke ned hatten? 
Har du en kunstner i magen, eller bare liker å lage fine ting? Da kan du ta tur innom kunstverkstedet til Nitja senter for samtidskunst.  
En tradisjonell indisk Rangoli lages på bakken av pulver, ris eller blomsterblader. De brukes ofte til fest og bryllup og før var det kun jenter som fikk lage dem. Skattekistas festrangolier lages av kritt og alle kan være med! 
Skogfinneforeningen tar deg med på kultursti rundt i bakgården på tur med hest og kjerre, og du kan få prøve spikking og få med deg en fin smørkniv hjem. 
I matbodene ute på plassen kan vi friste med kulinariske herligheter fra mange verdenshjørner. 

Kjetil Myhren – fele/hardingfele 
Martin Myhr – halling 
Majorstuen blomster – dekor