The SISKIN Quartet er en sammensmelting av to etablerte folkemusikk-duoer, svensk/engelske “Bridget Marsden & Leif Ottosson” og skotsk-finsk-norske “Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola”.

Siskin er en liten trekkfugl som med sin vakre sang kan finnes i bl.a. Storbritannia og Skandinavia, og det er nettopp trekkfugler som danner et tematisk bakteppe for kvartetten. Å flytte seg er noe alle musikere kan relatere seg til, og i dette tilfellet er det meget relevant siden Bridget, Sarah-Jane og Juhani alle har flyttet og etablert seg i nye land. Navnet minner også om “søsken/syskon”, som gjenspeiler slektskap og bånd mellom tradisjoner og mennesker.

Begge duoene er vant til å få mest mulig ut av bare to instrumenter, så denne større besetningen åpner enorme muligheter for klanglig variasjon for de fire medlemmene. I løpet av konserten vil publikum oppleve både nyskrevet og arrangert materiale laget spesielt for kvartetten, samt musikk fra de to respektive duoene i en miks av egne komposisjoner og tolkninger av medlemmenes tradisjonsmusikk ispedd improvisasjon.


Juhani Silvola – gitar
Sarah-Jane Summers – fele
Bridget Marsden – fele
Leif Ottosson – trekkspill

 

 

 

 
“Kleemola manages to create the energy of a whole folk band just with her solo fiddle. Very impressive.”  - Simon Broughton, Songlines