En legende feirer 45 år som musiker. 

At en av Malis store musikere, og en av de beste perkusjonistene i verden, faktisk bor i Oslo har lenge virket som en av de best bevarte hemmelighetene i norsk musikk. Men ikke lenger. 

Mens han forbereder seg på feiringen av 45 år som yrkesaktiv musiker, er Sidiki Camara overalt - en ettertraktet musikalsk samarbeidspartner som dukker opp i det aller meste, fra progressiv jazz i Ole Morten Vågans oktett Mirror Image, rekord-knusende diasporapop med Karpe og disco/ afrobeat/altmulig-kultbandet Sex Judas. Tidligere i år ble hans norske gjennombrudd kronet med en Spellemannpris for albumet «Return to the Traditions», hvor han blandet musikk fra Mali med norsk folkemusikk. 

 

Under Oslo World ser Sidiki seg tilbake på Riksscenen, sammen med flere musikalske ledsagere. Sangeren og poeten Sarah Camille vil guide oss gjennom hans lange og varierte historie, og musikere fra både folkemusikk og jazz vil ta del i en feiring av noen av de musikalske verdiene han setter høyest: Musikalske tradisjoner, samspill og improvisasjon. Enten du er en gammel fan eller helt ukjent med Sidikis univers, er du hjertelig velkommen til denne spesielle konserten under Oslo World!