El Septeto Santiaguero er Cubas fremste bærer av tradisjonelle, cubanske rytmer som son, salsa, cha cha cha og guaracha, og holder til i selveste vuggen for disse rytmene, nemlig Santiago de Cuba. I 2015 vant de sin første Grammy under kategorien tradisjonell musikk med utgivelsen No quiero llanto. I 2018 vant de igjen Latin Grammy under kategorien Beste tradisjonelle tropiske album med utgivelsen A mi que. Orkesteret har hatt utstrakt turnévirksomhet siden 2010, og har rukket å opptre i over 30 land og på flere av de store musikkfestivalene.


Fernando Dewar Webster – tres gitar, vokal
Rudens Matos Matos – gitar,  vokal
Inocencio Heredia Castillo –  perkusjon, vokal
Giraldo Bravo Ramírez –  perkusjon, vokal
Dayron Robert Salazar – bass
Alain Antonio Dragoni Cotorruelo – trompet, kor
Gabriel Montero González –  congas
Carlos Danger Plana – bongos

 

 20.00 - Dj Avana (Cu) varmer opp dansegulvet, og våre cubanske dansere Yuliet Estrada og Andy Gonzalez Varona viser noen enkle dansetrinn for alle som vil være med før konsertstart (ca. 20:15-20:45). Dj Avana spiller nydelig dansemusikk også etter konserten.

 

Danseworkshop i tradisjonell Son kl. 19-20 (kan kjøpes i pakke kr. 450/390* sammen med konsertbillett)

Har du lyst til å få en innføring i Cubas vakreste pardans og salsaens forgjenger, son, finner du neppe bedre lærere til å ta deg med på det enn Yuliet Estrada og Andy Gonzalez Varona. Danseparet er bosatt i Drammen hvor de driver sin egne danseskole, og de har tatt verden med storm de siste årene, og er nå Norges mest internasjonale, profesjonelle dansepar. Få med deg deres workshop før kveldens konsert. Åpent nivå.