Storslått feiring med Samisk Festkonsert.
I forbindelse med den nært forestående Samefolkets dag arrangerer Riksscenen for sjette året på rad Samisk Festkonsert.

Tidligere annonserte Ulla Pirttijärvi, som skulle deltatt  på festkonserten denne kvelden, har dessverre måttet melde avbud på grunn av sykdom.

 

 

Synnøve Persen er prisbelønt forfatter og billedkunstner og en av de viktigste nålevende samiske samtidskunstnerne. Hun var med i dannelsen av Masi-gruppen og har vært sentral i ledelsen av det organiserte samiske kunstnerlivet gjennom en årrekke. Persens lyrikk er oversatt til både norsk, engelsk og spansk.

 

 

 

Frode Fjellheim er sørsamisk musiker, komponist, arrangør, produsent og pedagog med en rekke bestillingsverk for forskjellige ensembler bak seg. Han har komponert musikk til teater, dokumentarer, serier, kortfilmer og kunstutstillinger. Fjellheim har siden 1990-tallet utgitt musikk under eget navn og med Transjoik (tidl. Jazz Joik Ensemble). Han har komponert åpningslåten til Disney-filmen Frost (Frozen), 2013.

 

 

 

 

Charlotta Gaebpien-Njaita er fra Tärnaby i Sverige. Hun er joiker, sanger, pedagog og reindriftsutøver i Namsskogan. Kappfjell arbeider aktivt for å bevare og utvikle den sørsamiske joiken gjennom utgivelser og prosjekt mot barn og unge, så som barneplaten «Båeth Joejkestidh» («Kom og joike litt»), «Watercoloured Days» og konsertalbumet

«Russuoh vuölieb» («Vack opp joiken!»).

 

 

John André Eira fra Máze i Kautokeino er en av de unge tradisjonelle joikerne som har gjort seg bemerket de siste årene. Eira debuterte med soloalbumet "Buolvvas Bulvii» (2014), men har joiket offentlig siden han var seks år gammel. Han har tidligere vunnet Sámi Grand Prix og er aktiv med bandprosjektet «Gabba».


 

 

 

Georg Buljo er vokalist, musiker og komponist med base i den moderne joiken. Han har utgitt tre soloalbum, vært Årets Profil under festspillene i Nord-Norge, (2015), Årets samiske artist (2014) og fremført en rekke egne bestilingsverk. Buljo er også produsent og bakmann for blant annet Mari Boine, Niko Valkeapää, Lars Bremnes og en rekke utøvere innen et bredt spekter av genre.

 

 

 

Synnøve Persen – dikt, programleder, Frode Fjellheim – joik/vokal, tangenter, Charlotta Gaebpien-Njaita – joik, John André Eira – joik, Georg Buljo – joik/vokal, gitarer, elektronikk, ensembleleder, Per Willy Aaserud – trompet, synth, Helge Harstad – bass, Tom Rudi Torjussen – trommer, Ida Andersson – VJ