(Barn: 50;- gjelder barneforestillingen  dagtid)

15.00 og 18.00 Soldatteren - Fortellerstund for barn med Sarakka Gaup

Sarakka vil fortelle en historie basert på et gammelt, samisk sagn som heter Soldatteren. Historien handler om hvorfor vi samer har rein, og at solens datter har lært oss både ditt og datt. Hun besøker vår verden, og trollbinder med sin vakre joik. Hvem møter hun her? Hva lærer hun menneskene? Og finnes soldatteren egentlig?
Fortellinga er modernisert og bearbeidet av Mary Ailonieida Somby. Sarakka Gaup, fra Kautokeino og Oslo, med scenekunst og som forteller. Hun har jobbet som samisk veiviser, et kulturformidlingsprosjekt i samarbeid med samisk høyskole og Sametinget, virket som skuespiller ved Beaivváš – det samiske nasjonalteateret og var kåret til Årets Unge Kunstner av Urfolksfestivalen Riddu Riđđu i 2013. 

16.00 Festmiddag med konsertinnslag av Ante Mikkel Gaup og Johan Anders Bær på Samisk Hus.
Den tradisjonelle festmiddagen arrangeres hos Riksscenens nabo Samisk Hus. I løpet av middagen blir det konsert med to av våre fremste joikere. Ánte Mikkel Gaup er en nestor innen tradisjonell joik og tilhører den nordsamiske joike-tradisjonen fra Indre Finnmark, Guovdageaidnu/Kautokeino. Han har i mange år drevet som utøver og pedagog. Han framfører både tradisjonelle og selvkomponerte joiker, og er en pådriver i arbeidet med å ta vare på og utvikle den tradisjonelle joiken. Johan Anders Bær samarbeidet tidlig med den legendariske Nils-Aslak Valkeapää både på plate og på scene i Skandinavia og internasjonalt. Han har skapt seg en posisjon som en viktig innovative og nyskapende utøverne innen tradisjonell samisk vokalutøvelse. Siden 1992 har han gitt ut albumene "Mákaravju", "Guuvsu" og "Verdde" under eget navn og "Wintergames" sammen med Nils-Aslak Valkeapää.

 

19.00 Samisk Kortfilmfestival

  • ELLOS SÁPMI, Per Josef Idivuoma & Niillas A. Somby

En rebelsk politisk komedie om samenes oppvåkning.

  • EDITH OG ALJOSJA, Ann Holmgren

En mann og en kvinne må bryte naturlovene for å kunne være sammen.

  • IĐITSILBA , Elle Márjá Eira

Ei ung kvinnes kamp om å bevare ei lue, čoarvegahpir, som hun engang har arvet.

  • ÁILE JA ÁHKKU, Silja Somby

Aile oppdager sine helbredende krefter ved hjelp av mystisk gammel kvinne.

  • HILBES BIIGÁ Marja Bål Nango

To tenåringsjenter lengter bort fra sin kjedelige lille bygd og en haiketur fører de ut på farlige eventyr.

  • SÁMI BOJA, Elle Sofe Henriksen

Mikkel er en ung reindriftssame som er ensom, og sliter med tunge tanker.

  • GIKŠASAUVVON EALLI, Egil Pedersen

En far og hans 9 år gamle datter har et lekent og nært forhold. Forholdet endres den dagen datteren får hjelp til sin syke hund.


21.00 Transjoik
Transjoik byr inn til fest på Hovedscenen med sin opphissende, vitale og krafttfulle musikk. Transjoik er fire musikere som bruker stemmen på en måte du aldri har hørt maken til. Av gamle joikeopptak og diverse verdensmusikkelementer bygger gruppen opp en suggestiv stemning som forsterkes av to trommesett, synth, elektroniske loops, og bass-gitar. Det musikalsk landskapet kretser rundt world, electronica, ambient og trance og publikum trekkes hypnotisk mot dansegolvet.Transjoik har etablert seg som et av de mest spennende prosjektene der folkemusikk møter nye urbane uttrykk og har turnert i Scandinavia, Europa, USA og Canada.

Frode Fjellheim - keyboard, vokal
Nils-Olav Johansen - gitar,vokal
Snorre Bjerck - perkusjon,vokal
Peter Baden - perkusjon, elektronikk

 

23.00 Dronefolk
Dronefolk med gjester er energisk og uforutsigbart. Georg Buljo og Tom Rudi Torjussen utgjør duoen og spiller utdavendt og energisk musikk som er delvis improvisert og tidvis strengt velorganisert. Georg Buljos vokal har innslag av moderne joik mens gitarene låner strenger fra flere verdensdeler. Tom Rudi Torjussens rytmebinge består av verdensmusikalske elementer og elektroniske infuenser. Dronefolk har en humørfylt og avslappet stil og denne kvelden blir det klubbstemning med gjesteartister.

Georg Buljo - joik/vokal, gitarer, perkusjon
Tom Rudi Torjussen - trommer, perkusjon, elektronikk