Quiltys 30-års jubileumsturné i Sverige i mars 2023 sammen med den irske folkemusikklegenden Andy Irvine ble en stor suksess og en naturlig start på et mer omfattende samarbeid. Nå følger Quilty & Andy Irvine opp med nok et musikalsk møte og turné. Konsertprogrammet kombinerer det beste fra Irvines og Quiltys repertoarer – med rom for både samspill og særpreg.

 

”Utöver vår egen stora glädje att få spela och uppträda tillsammans med denna celebritet, vill vi hylla Andy Irvines drygt 50-åriga livsgärning som musiker, traditionsbärare, vispoet och världsmusikpionjär.” - Quilty

 

Andy Irvine er som kjent en av Irlands mest hyllede folkemusikere. Siden hans gjennombrudd med det banebrytende bandet Planxty på 70-tallet har Irvine vært stilskapende for generasjoner av folkemusikere, ikke bare i Irland, men over hele verden.

Quilty ble dannet i 1993, og gjennom årene har bandet etablert seg som Sveriges fremste representanter for irsk folkemusikk. Med musikalsk virtuositet og klangfull flerstemt sang har de oppnådd stor suksess på sine turneer over hele Sverige. Før Folk & Verdensmusikk-gallaen i 2020 ble Quilty nominert til prisen Årets Band.


Andy Irvine – mandolin, mandola, munnspill, sang
Dag Westling – sang, gitar, 5-strengs banjo, fløyte
Gideon Andersson – bouzouki, bodhran, mandolin, sang
Esbjörn Hazelius – fele, sang, gitar
Staffan Lindfors – kontrabass, sang

Foto: Jörgen Sälde (Quilty) Carina Hedlund (Andy Irvine)​

 

Konserten gjennomføres med støtte fra Kulturrådet og Culture Ireland