Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

ØYONN GROVEN MYHREN & MARIT KARLBERG
+ WENSAAS & ODDE

My%2Bproject-1-11%5B4%5D
torsdag
4.
mai 2023
Starter
20.30
Billett
250/190
+ bill. avg.
Karla Ciccerone
Karla Ciccerone

ØYONN GROVEN MYHREN & MARIT KARLBERG
+ WENSAAS & ODDE

Øyonn Groven Myhren &  Marit Karlberg
Mot slutten av 1990-tallet skapte Øyonn Groven Myhren og Marit Karlberg, sjangeren tostemt slåttetralling. Dei to var sentrale i vokalkvartetten Dvergmål, som gav ut to plater “Visor og kvæde frå Blåberglandet (Grappa, 1996) og Song i himmelsalar (Heilo/Grappa, 2004), der fyrstnemnde vart nominert til Spellemannprisen.
No, over 25 år seinare, ynskjer dei to kvedarane å ta opp att den tråden, og vil utforske og ta vare på den delen av musikkarven ved å arrangere og framføre hardingfeleslåttar og slåttetralling frå Telemark, Hallingdal og Valdres som vokalduo. 
Både Øyonn Groven Myhren og Marit Karlberg er av våre aller fremste kvedarar med ei lang rekkje soloplater, prosjekt, prisar og kappleikssigrar i bagasjen. Øyonn er nok mest kjend i det breie lag for samarbeidet med Odd Nordstoga om tingingsverket “Nivelkinn”, og Marit kjenner mange som eine halvparten av duoen Sudan Dudan.
Kva desse to meislar ut av tonane kan ein oppleva for fyrste gong denne laurdagskvelden i februar, premiere på nybrottsarbeid der altså!

Øyonn Groven Myhren – vokal
Marit Karlberg – vokal

 

Wensaas & Odde
Våren 2022 slapp Espen Wensaas og Bjørn Kåre Odde ut “Lilleslåtter”, et album med tradisjonelle slåtter fra Gudbrandsdalen med upretensiøse og virkningsfulle arrangementer. 
Det er springleik, halling, vals og reinlender som er på repertoaret, og kjernen ligger i samspillet mellom strengeinstrumentene til Espen og fela til Bjørn Kåre. Gitaren har i dette prosjektet en mye større melodiøs rolle i det musikalske uttrykket enn det som har blitt tilskrevet gitaren tidligere. 

“Wensaas sitt spill på ulike klimpreinstrumenter er noe av det aller beste jeg har hørt i denne sjangeren”- Bjørn Aksdal / Magasinet Folkemusikk

Duoen er hver for seg godt etablerte musikere i flere forskjellige konstellasjoner. Bjørn Kåre er tidligere kåret til Årets Folkemusiker, og Espen er den første med en mastergrad i slåttespill på gitar ved Norges Musikkhøgskole. Sammen har de musisert i flere forskjellige sammenhenger, blant annet i det kritikerroste og Spellemann-nominerte bandet Aslak Brimi Kvartett.

Bjørn Kåre Odde – fele, bratsj
Espen Wensaas – gitar, cittern og mandola

 

Del på sosiale medier
Facebook Twitter Print ut
Riksscenen.no
Besøk / visit:
Schous Kulturbryggeri, Trondheimsveien 2, Oslo

Post:
Postboks 4784, Sofienberg
N-0506 Oslo, Norway
Org.nr.: 991497137
Følg oss på Youtube Følg oss på facebook Følg oss på twitter
Information in: