Vet du hva en violino pikkolo er, eller har du sett en så stor fele at det høres ut som bass? Siden Vegar har reist så mye så vil han spille melodier fra steder han har vært, og dere får høre reiseruten på alle hans rare instrumenter. Av og til blir det en litt ekstra stopp, for da tar kommer Jon inn og lager et skikkelig kulturkræsj. Disse kræsjene er tankene til Jon, og vi er så heldige at vi får være med på dem: Tenk deg at du egentlig skulle tatt på deg pysjen, men så ser du en liten spilledåse på nattbordet ditt. Du starter den og ser ballerinaen som snurrer og snurrer, er det slik at du kunne gjort det samme? Kunne du snurret og snurret og snurret og snurret – uten å bli svimmel? Sånn tenker Jon, og han håper dere vil være med på alle hans tanker og sprell. 

Jon Brodal spiller fele og hardingfele, i tillegg til å lage mye fin musikk. Han spiller med folkemusikktrioen VRANG, og i bandet Stampestuen. Tuva Færden vil danse til Jon sitt spell. Hun er også med i trioen VRANG, men da synger og spiller hun i tillegg. Du traff henne kanskje i oktober, da vi viste forestillingen «Med døra på gløtt»? Rohini Shajpal er siste musiker ut, og hun har tatt med seg det fantastiske instrumentet sitar. Bendik Baksaas er en av landets mest karaktersterke elektroniske musikere. En minimalist til beinet. Med trommemaskin og sampler, har han utviklet en spillestil der lekenhet og presisjon lar detaljene være hovedattraksjonen. I 2018 mottok han Osloprisen for Årets album med plata «Duets».

Vegar Vårdal er kurator og produsent for familieprogrammet på Riksscenen. Foruten å være aktiv som utøver har Vegar flere års erfaring som produsent for forskjellige musikk- og danseproduksjoner rettet mot barn i førskole- og skolealder. 

 

Jon Brodal – feler

Tuva Færden – dans

Rohini Sahajpal – sitar

Vegar Vårdal – feler
Bendik Baksaas – laptop, synth

 

Kjenner du han her? Dette er lille Riksen, en liten tass som virkelig er glad i barn og produksjoner for barn. Ser du han på produksjonen så kan du være sikker på at dette er en opplevelse for deg, og kanskje for hele familien? Du kan også følge oss på Instagram og på Facebook