Nils Økland møtte de slovakiske musikerne Boris Lenko (trekkspill) og Brano Dugovic (klarinett) ledet av Jozef Lupták (cello) i fjor i Oslo. De fant umiddelbart et felles musikalsk så vel som mellommenneskelig ståsted. I mai tilbrakte de flere dager sammen og forberedte og fremførte sin unike konsert «Building Bridges 2» i Banská Bystrica, Slovakia sammen med gjestene Robert Ragan (kontrabass) og Gabriela Kovacikova (stemme).

I Bratislava vil sangeren Åsne Valland Nordli, en mangeårig musikalsk kollega og venn av Nils bli med dem på konserten samt i Oslo 7.nov. og på Spor 5 i Stavanger 8. nov.

«…Jozef Luptak er virkelig en kunstner fra det 21. århundre. Han er et multitalent: en eksepsjonell og uttrykksfull cellist, en naturlig formidler – både verbalt og gjennom musikk i tradisjonelle, moderne og improviserte former – og en inspirert «arrangør», som bringer et bredt spekter av kunst til publikum på nyskapende og oppløftende måter.

Nils Økland er en av våre mest anerkjente og respekterte musikere, internasjonalt kjent for sin nyskapende spillestil i skjæringspunktet mellom folkemusikk, improvisasjon og kunstmusikk. Han har gitt ut musikk på ECM, Rune Grammofon og Hubro, både solo, med sitt eget Nils Økland band og med andre konstellasjoner med bl.a. Christian Wallumrød, Arve Henriksen, og band som 1982 og Lumen Drones.

 

 

Nils Økland – hardingfele

Jozef Lupták – cello
Boris Lenko – akkordeon
Branislav Dugovic – klarinett

Gjester: Åsne Valland Nordli – vokal, Gabriela Kováciková – vokal, Robert Ragnan – kontrabass