Hva skjer når Morgonrode får 5 øvedager på Riksscenen til å skape ny musikk? Resultatet får du se på denne konserten. Bandet har tilbrakt den siste uka i en tilstandsblanding av dyp konsentrasjon og skaperglede, og gleder seg enormt til å vise frem resultatet av arbeidet. De fem musikerne jobber vanligvis med en blanding av tekster og melodier fra norsk folketradisjon smeltet sammen med egenkomponert originalmateriale. Disse utgangspunktene flettes igjen sammen med bruk av improvisasjon og kollektiv utforsking for å skape det lydbildet Morgonrode har. På denne konserten er kanskje fremgangsmåten lik, men resultatet er ny og spennende musikk som ingen enda har fått høre.

Bandet kombinerer medlemmenes bakgrunn fra improvisasjons- og folkemusikk på sin vei til å skape noe eget. Med Spellemannspris for beste folkemusikkalbum 2019, Folkelarmnominasjon, strålende kritikker til gruppas to album på plateselskapet Ta:lik og utstrakt konsertvirksomhet har de satt helt særegne spor. Medlemmene i Morgonrode er noen av de mest sultne og interessante unge musikerne på den norske musikkscenen og er ellers å finne i prosjekter som Moskus, Avantfolk, Trondheim Jazzorkester, Reolo, Andsyning, Kvedarkvintetten, Masåva, Kjetil Mulelid Trio og mange fler.


Helga Myhr – hardingfele, vokal, Rasmus Kjorstad  – oktavfele, langeleik, vokal, Selma French Bolstad – hardingfele og vokal, Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabass, Andreas Winther – trommer, foto – Christian Winther