En av de mest anerkjente nye tradisjonsbærerne innen brasiliansk forró kommer til Riksscenen og Endelig Belg! Mestrinho vokste opp i Itabaiana, nordøst i Brasil hvor han begynte å spille trekkspill allerede som seksåring. Den virtouse og mangfoldige musikeren drar sin inspirasjon fra forro og brasiliansk populærmusikk gjennom artister  som Dominguinhos, Sivuca, Oswaldinho do Acordeon, Hermeto Pascoal, Pixinguinha, Gilberto Gil og Milton Nascimento.

 Mestrinho startet karrieren sin som 12-åring, men ble først kjent med bandet Trio Juriti, som etter sin oppstart i 2005 fikk suksess med platene “Forró irresistível” og “Cara a Cara”. Han slapp sitt første soloalbum “Opinião” i 2014, med bidrag fra den braslianske legenden Gilberto Gil. Plata markerte et gjennombrudd for Mestrinho, som i årene som fulgte har spilt med brasilianske storheter som Dominguinhos, Gilberto Gil, Ivete Sangalo, Hermeto Pascoal, Elba Ramalho, Geraldo Azevedo og Jair Rodrigues, for å nevne noen. 

 Både som produsent, låtskriver og musiker har han markert seg som en av Brasils nye store musikere. Hans musikalske virke er stadig ekspanderende, og strekker seg fra tradisjonell forró til populærmusikk og RnB. 
 I løpet av de siste fem årene har han gitt ut plater i samarbeid med den franske Nicolas Krassik, Lulinha Alencar og Hamilton de Holanda, og ikke minst spilt inn musikk med Dominguinhos – en av de største brasilianske trekkspillerne som har levd.

 I 2018 turnerte han med Gilberto Gil sitt monomentale prosjekt «Refavela». Suksessen ble fulgt opp med utgivelsen “Grito de Amor” som ble spilt inn i samarbeid med Cainã Cavalcante. Hans nyeste album «Solitude» består av 16 komposisjoner med kun Mestrinho, laget under isolasjonen som fulgte covid-19 pandemien. 
Med fullt band som disker opp med dansevennlig forró, forrykende trekkspill og herlig brasiliansk sjel vil konserten med Mestrinho markere den tredje feiringen av trekkspillet og Endelig Belg. 

Forró er en folkelig musikksjanger og dans fra nordøst i Brasil som ble popularisert av trekkspilleren og sangeren Luiz Gonzaga. I likhet med en stor del av den brasilianske kulturen er forró et produkt av en kulturell sammensmelting av musikk og kultur fra Afrika, Europa og Sør-Amerika. Den unike instrumenteringen og den regionale tematikken har popularisert sjangeren ikke bare i Brasil, men over hele verden.

22.00:
Riksscenens  klubbkonsept Endelig Belg er en hyllest til det mest folkelige av alle instrumenter. Levende trekkspillmusikk, trivsel og frodig stemning. DJs som forsyner seg eklektisk av det beste innen cumbia, forro , gammeldans, vallenato, balkan beats og jigs. I rikskjelleren rett etter konserten med Mestrinho  - gratis inngang om du kjøpte konsertbillett.

DJs: Kent Horne, Martin Bjørnersen og Karoline Asskildt