Follstad/ Kjernmoen lansere sitt første album, MALENA, på Melovitten plateselskap. Som en del av slippturnen er disse karene godt fornøyd med å legge turen til storbyen.

Follstad/ Kjernmoen er to av de fremste representantene for folkemusikktradisjonen i Nord- Østerdalen. De vil på denne konserten presentere en slåttetradisjon som for mange hittil er ukjent. Alvdalsspringleken er særegen, og flere av lekene har ikke møtt publikum på nærmere 150 år. De har hentet fram slåtter ifra flere gamle spelemenn, men hovedsakelig ifra storspellemannen ‘’Malena- Knut’’ (1843-1928) som regnes som den mest fremtredende spellemannen i Alvdal rundt århundreskiftet.

MALENA ble spilt inn i den gamle Østerdalsstua på gården Berget Mellem og Søndre i Alvdal i september 2023 med Bjørn Kåre Odde som produsent. I tillegg til gammelt slåttemateriale har karene også dristet seg til å ta med noe egenprodusert materiale. Er du riktig heldig er det en sjans for at du får hørt flere instrumenter denne kvelden…kanskje en banjo?

Martin Follstad- fele
Olav Kjernmoen- fele
 

 Support:

Landslinja i folkemusikk på Vinstra er det eneste tilbudet innen folkemusikk i landet på videregående nivå. Gjennom tre år her får man lov til å fordype seg på sitt instrument og i ulike tradisjoner. I samspill jobber de med tradisjonsmateriale og nykomponerte låter i kule arrangementer. De har sitt eget spelemannslag, Spira spelmannslag, og gjennom året har de flere spilleoppdrag. På konserten vil du få høre et knippe gode slåtter vi har jobbet med det siste året!