Marja-Liisa Orgelsuite hadde premiere på Kalottspel 2018 i Målselv. Det er Mariann Torset som er komponist og hjernen bak konserten, eller forestillingen, om man vil. Mariann har samlet seks nordiske organister og deres sammenleggbare trøorgel, og utforsket hva man kan få til sammen. Resultatet er blitt Marja-Liisa Orgelsuite, og vi kan love et lydbilde du aldri før har opplevd.
Trøorgel har vært et viktig komp-instrument i finsk og svensk folkemusikk de siste 50 årene, og de siste 20 årene har Norge kommet etter. I dag er trøorgelet et viktig instrument hos mange av våre mest kjente folkemusikere.

Marja-Liisa Orgelsuite er nok en vellykket samproduksjon mellom festivalen Kalottspel og Folkemusikk Nord. Koreograf Sigurd Johan Heide sin signatur vises også tydelig i produksjonen. Marja-Liisa Orgelsuite skal i løpet av året spilles både i Sverige, Finland og flere steder i Norge.

Medvirkende organister: Mariann Torset (N), Harald Lind-Hanssen (N), Kristina Bergström (S), Janne Strömstedt (S), Leija Lautamaja (Fi), Milla Viljamaa (Fi).
Koreograf: Sigurd Johan Heide
Produsent: Terje Foshaug, Folkemusikk Nord

Prosjektet er finansiert av Det norske komponistfond, Nordisk Kulturfond, Nordisk Kulturkontakt, i tillegg til Kalottspel og Folkemusikk Nord / Troms fylkeskommune.