Rørospols er uten tvil den mest populære og mest brukte bygdedansen vår. Her gir vi deg en unik sjanse til å møte noen av de fremste utøverne fra Røros til kurs, spel og dans. Det blir dansekurs, dypdykkkurs, arkivdykk og dansekveld med Brekken Spelemannslag.

Kl. 14-17: DANSEKURS På dette kurset vil du møte tradisjonsdansere som gir deg mulighet til å bli en bedre polsdanser. Instruktørene Torill Jørgensen og Arve Feragen er begge aktive dansere i Rørosmiljøet og erfarne kursholdere. Arve er for tiden leder i Brekken Spelemannslag. Ole Jørgen Tamnes fra Brekken Spelemannslag er spelemann på kurset. Det er en fordel om du har danset Rørospols før.

Kl. 14-17: DYPDYKKKURS Dette dypdykkkurset er for deg som virkelig vil grave deg ned og prøve ut detaljene i Rørospolsen. Kari Margrete Okstad har studert dansen grundig og har en mastergrad fra NTNU i emnet. Hun arbeider i dag som undervisningsleder ved Ole Bull akademiet og har lang erfaring som danseinstruktør. Hun vil sammen med Geir Egil Larsen se på variasjon, karakteristiske trekk og andre spissfindigheter knyttet til denne danseformen. Geir Egil Larsen har gjennom mange år vært en sentral skikkelse i folkemusikkmiljøet i Trøndelag. Han er også en mye brukt danseinstruktør og A-klassedanser på kappleik. Spelemann på kurset blir Tron Steffen Westberg som er en av de aller fremste utøverne av Rørostradisjonen og en fremragende dansespelemann.

Kl. 19-20: ARKIVDYKK Her blir det dykk i gamle filmer fra Rørosområdet der du kan studere dansen og høre tradisjonell musikk. Filmene er fra RFF-senteret. Kari Margrete Okstad og Geir Egil Larsen vil lede arkivdykket..

Kl. 20-24: DANSEKVELD Brekken Spelemannslag spiller opp til dans og i tillegg blir det solospeløkter med Tron Steffen Westberg.