Med et helt nytt bestillingsverk av den Tromsøbaserte duoen LEAGUS er det duket for en konsert der særpreget og mangfoldet innenfor jazz og beslektet musikk får skinne. Sammen med Nordnorsk Jazzensemble får vi ta del i en musikalsk reise som tematiserer planterikets betydning for oss mennesker. 

LEAGUS består av Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad, og blir beskrevet som et samisk nymusikk-/impro-band. Bandet etablerte seg i 2016 med sin debut Lea Áigi og oppfølgeren Naimaka, som begge har høstet strålende kritikker. Nordnorsk Jazzensemble er en stor og etterlengtet nysatsing på jazz og improvisasjonsmusikk i landsdelen. Her samles noen av Nord-Norges fremste musikere i et stort, profesjonelt ensemble. I tillegg til et håndplukket jazzensemble står lys- og videodesigneren Torbjørn Thrane Sandnes for lysdesign og visuals. Sandnes har i en årrekke samarbeidet med LEAGUS, som har høstet utelukkende strålende kritikker for sine visuelle konserter.  

 

Frode Larsen – vokal, Elina Waage Mikalsen – vokal, Herborg Rundberg – piano, Kristian S. Olstad – gitar, Fred Glesnes – sax, Sondre Kleven – sax, Ola Rokkones – sax, Marianne Halmrast – bass, Arnfinn Bergrabb – trommer, Christer Jørgensen – trommer, Torbjørn Thrane Sandnes – lysdesign, Thor-Ivar Lund – lyddesign 

 

Konserten er et samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter og Musikk i Nordland.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.