Jeg har vært fascinert av gangaren "Kjempe-Jo" helt siden jeg hørte Annbjørg Lien spille den for noen år siden. Og da jeg oppdaget at mannen som slåtten tok navn fra var en av forfedrene mine, ble jeg rett og slett nødt til å ta tak i dette, forteller Rudjord. 

Nå har pianisten og komponisten fra Farsund latt seg inspirere av historiene om Kjempe-Jo, hverdagslivet i Agder på 1800-tallet og tradisjonsmusikken fra Tovdal, og skrevet helt ny musikk. Verket ble til med et arbeidsstipend fra Komponistenes vederlagsfond i 2020, og har premiere på Farsund Folk Festival i august med et stjernelag av musikere satt sammen for anledningen. Uken etter er de klar for å formidle engasjerende musikalske historier til et konsertsultent Oslo-publikum på Riksscenen!

Med Kjempe-Jo byr Lars Jakob Rudjord på en intim, spennende og engasjerende konsertopplevelse, hvor gammelt møter nytt, og en tradlåt eller to fra Tovdal flettes sammen med Rudjords egen musikk. Kanskje blir det også fortalt en skrøne eller tre fra 1800-tallets Agder. 

 

Lars Jakob Rudjord – piano, keyboards, Johanne Flottorp – hardingfele
Katrine Schiøtt – cello, Jakop Janssønn – perkusjon 

Dansespel med NMH-studenter etter konserten: Det er tillatt å danse med egen partner (samme husstand, fast øvingspartner eller tilsvarende nær). Parene må holde en meters avstand til andre.