På kvinnedagen får vi oppleve Anja Eline Skybakmoen og hennes band i et nært møte med den iranske fribypoeten og menneskerettighetsaktivisten Asieh Amini. 

Det kulturelle ikonet Googoosh kalles «Irans datter». Sangstjernen som etter den iranske revolusjonen i 1979 ble stilnet i over 20 år, har inspirert nye generasjoner gjennom seks tiår. Som sanger, skuespiller og stilskaper trosser hun regimet og er et symbol for iranere verden over. Men den sterke og sårbare stemmen har også truffet hjerter utenfor den iranske diaspora.  

«Det var sterkt å høre Googoosh for første gang. Dualiteten i stemmen hennes fortalte meg så mye, selv uten at jeg forsto språket. Jeg forsøkte å lære meg noen av sangene hennes, og i prosessen fremførte jeg sangen «Sahelo Darya» på NRKs Beat for Beat. Klippet gikk viralt og ble delt på facebooksiden og instagramprofilen til Googoosh selv, og spredte seg verden over. Jeg mottok overveldende mange positive og varme meldinger i ettertid, fra hele verden»,  forteller Anja Eline Skybakmoen som i sitt kommende album gir en personlig hyllest til Googoosh og andre iranske kvinnestemmer.

I deres hender har de våpen, i våre hender har vi dikt.
De har ildkuler, vi eier kunst.
De skyter, vi synger og danser.
De dreper, vi dør. 
Og likevel er vi vinnerne, fordi vi er sårede låter som synges fra et hjerte til en annet og erobrer verden.
De forlater, vi forblir        
                            
Velkommen til en musikalsk og poetisk hyllest av Googoosh, av Mahsa Jina Amini, Narges Mohammadi og Irans mange døtre som kjemper for kvinner, liv og frihet!

Asieh Amini – tekster og lesning   
Anja Eline Skybakmoen – vokal
Mirsaeed Hosseiny Panah – santur og vokal
Inger Hannisdal – fiolin
Helge Lien – piano 
David Alexander Sjølie – gitar
Jonas Barsten – bass 

Arrangementet er et samarbeid med Safemuse.