Cumbia er en musikk- og danseform vi ikke har hatt så mye av tidligere på Riksscenen. Den har sitt utspring i Colombia, men har allerede reist og fått nye røtter fra Chile i sør til Mexico i nord. Vi får besøk av bandet Kumbia Boruka som ledes av trekkspilleren Hernan Cortés fra Cumbia-hovedstaden i Mexico, Monterrey. Han gikk i lære og spilte turneer med den meksikanske cumbialegenden Celso Piña.

Kumbia Boruka blander nye og gamle smaker; klassiske cumbias fra sekstitallet blandes med påvirkninger fra reggae, dub, afrikansk musikk og rock, psykedeliske elektriske gitarmelodier, en drivende rytmeseksjon og saftige blåsearrangementer. Den peruanske cumbiaen, kalt chicha, er heller ikke glemt. Resultatet er en hybrid cumbia, nueva cumbia, med voldsom latinsk energi - den ultimate festmusikk som fenger!

Med to album og mer enn 250 show bak seg har Kumbia Boruka vist at de tar jobben på alvor med å revitalisere denne emblematiske latinamerikanske musikkformen. Bandet presenteres av vår eminente huskurator Sverre Indris Joner. 

Gratis inngang på klubben Endelig Belg i kjelleren rett etter konserten, der kveldens trekkspillere også truer med å dukke opp.

Hernan Cortés Nava – vokal, trekkspill 
Tadeo Cortés Nava – perkusjon
Cyril Gelly – trommer
Miguel Miño – gitar
Rodrigo Bastidas Nuñez – bass
Clément Buisson  – trompet
Swann Vuillermoz – trombone 
Stephane Wetremez – lydteknikk

 

 22.00: ENDELIG BELG - klubb i kjelleren

Endelig Belg er en hyllest til det mest folkelige av alle instrumenter. Levende trekkspillmusikk, trivsel og frodig stemning. DJs som forsyner seg eklektisk av det beste innen cumbia, forró, gammeldans, vallenato, balkan beats og jigs. I Rikskjelleren rett etter konserten med Kumbia Boruka - gratis inngang om du kjøpte konsertbillett.

DJs: Kent Horne og Martin Bjørnersen

Spontane liveinnslag med alle kveldens trekkspillere

 

 

 

Program for kvelden: 
18.00 Fyrispel Daniel Lazar / Almir Meskovic
19.00 Endelig Belg : The Talkshow
21.00 Kumbia Boruka
22.00 Endelig Belg - klubb i kjelleren

Les mer om Endelig Belg her