Man kan vanskelig overdrive Piazzollas betydning for argentinsk tango. Fra hans start som bandoneonist og etter hvert arrangør i den berømte Anibal “Pichuco” Troilos orkester ble han lagt merke til i Argentina, men han sprengte seg snart ut av tangomiljøets rammer. Oppveksten i New York var kanskje en av grunnene til at han ønsket å åpne tangoen for impulser fra andre sjangere som jazz, samtidsmusikk og barokk. Selv om han hadde komposisjonsstudier med den sagnomsuste Nadia Boulanger i Paris var det alltid tango som var hans hjerte nærmest, og med hennes velsignelse la han ut på ferden med å revolusjonere tangoen. Resten er historie. 

 Vår hjemlige tangopionér, pianist, komponist og arrangør Sverre Indris Joner er Piazzollas første store formidler her på berget. Sammen med sine venner i Tango for tre spilte han Piazzollas musikk i Buenos Aires allerede i 1992. Vi ser fram til å presentere kvartetten i storformat med KORK sammen med to av våre aller mest særpregede sangere:

Tora Augestad har markert seg internasjonalt som en svært fleksibel sanger som beveger seg mellom samtidsmusikk, kabaret, opera, pop og tidligmusikk. Hun er kjent for sine originale musikalske og dramatiske konsepter. I 2019 vant hun Spellemannprisen for sitt album Portraying passion med Oslo-Filharmonien, og hun ble i 2015 nominert til Nordisk råds musikkpris for sitt samlede virke. 

Tuva Syvertsen er en av folkemusikkens mest allsidige, rocka og originale stemmer. Godt kjent som frontfigur i Valkyrien Allstars og soloartist, hardingfelespiller, tekstforfatter, kompromissløs formidler, rapartist, komponist, plateprodusent og en av landets råeste vokalister har Tuva utviklet seg i stadig nye retninger gjennom halvannet tiår. Nå også som tolker av Piazzolla på norsk. 

KORK - Kringkastingsorkesteret
Rolf Gupta - dirigent 
Sverre Indris Joner – piano, musikalske arrangementer
Tora Augestad – sang
Tuva Syvertsen – sang

 Tango for 3:
Steinar Haugerud – bass
Odd Hannisdal – fiolin
Andreas Rokseth – bandoneon

 Arrangementer ved Sverre Indris Joner
Gjendiktninger ved Kjartan Fløgstad

 

 

Cyrena Drusine og Steinar Refsdal traff hverandre på dansegulvet i en klubb i Buenos Aires. Cyrena, en ballettdanser fra School of American Ballet i New York, flyttet til Buenos Aires for å studere argentinsk tango. Hun vant det amerikanske tangomesterskapet i 2007 og kom til finalen i verdensmesterskapet. Deretter jobbet hun i flere av de mest renommerte tangoshowene i Buenos Aires, som Esquina Carlos Gardel og Tango Porteño, og dro på verdensturné med kompaniet Tango Pasión. Steinar, en jazzsaksofonist utdannet ved jazzlinja på NTNU i Trondheim, dro til Buenos Aires for å lære seg spansk. Med ungdommelig overmot bød han opp den profesjonelle tangodanseren med de uendelig lange beina, og da han omfavnet henne på dansegulvet var det gjort. Han forelsket seg – i dansen og i dama. Etter 18 måneders intens trening med de beste læremestrene og danserne i Buenos Aires, klarte han å lure med seg Cyrena tilbake til hjembyen Oslo, hvor de giftet seg og startet bedriften CS Tango. Siden har de opptrådt og undervist Argentinsk tango på festivaler og show i blant annet New York, Paris, Berlin, Istanbul, Bangkok, Buenos Aires, København og Stockholm. I Norge opptrer og underviser de jevnlig, og de har samarbeidet med blant andre Oslo-Filharmonien, Per Arne Glorvigen, Sverre Indris Joner, El Muro Tango, Arctimus Trio, Solo Tango Orquesta og "Skal vi danse" på TV2. I 2018 var de finalister i Norske Talenter. I 2019 danset de med Oslo-Filharmonien for utsolgte hus i Konserthuset i Oslo og Maihaugsalen i Lillehammer. I 2020 sto de på scenen i Den Norske Opera med Per Arne Glorvigens "Le Grand Tango". Og nå er de her, for å hylle den legendariske komponisten Astor Piazzolla med en koreografi de har laget til tangoen "Zum".

 

Cyrena Drusine og Steinar Refsdal - dans