Familiekvartetten Kolonien har vore ein av spydspissane i ei bylgje av nyskapande nordiske folkemusikkband dei siste ti åra etter at dei vart danna på ein folkemusikkfestival i Tanzania. Med ein stil som blandar folk- og rootsmusikk saman med håpefull singalong popmusikk, har Kolonien etablert eit eige sound der fleire musikalske verdenar smeltar saman.

Internationalt vert dei omtala som  ”The Fleet Foxes of Scandinavia” og samanlikna med mellom anna Mumford & Son og andre storleikar innan folkpop sjangeren! Medlemmene i Kolonien har spelt saman sidan barndommen, og deira musikk och inspirasjon har blitt forma av ulike filosofiar og musikalske påverknader etter som tida har gått, men heile tida med djupt rotfeste i den svenske folkemusikktradisjonen. 

Koloniens tredje album “Till Skogen” kom ut i 2022 både i Norden og internasjonalt, eit album som fekk plass på Songlines Magazine (UK) si liste over “Top of the world album 2022” 

Arvid Rask – gitar, mandola,vokal
Anna Möller – fiolin, vokal  
Mischa Grind – perkusjon,vokal
Erik Rask – bass gitar,vokal

 

Eir Vatn Strøm
Musiker og låtskriver Eir Vatn Strøm er nå aktuell som "Årets unge folkemusiker 2022" etter at hun vant finalen i IntroFolk under Folkelarm i november. Eir ønsker å vise til folket at folkemusikk er levende, moderne, hipt og relevant, og i en kombinasjon med elektronikk dannes et nytt, minimalistisk og groove-basert sound. Tekstene er gjerne sørgelige, og hun tar ofte i bruk tradisjonelle tekster og melodier. Hennes største musikalske inspirasjonskilder er Nils Frahm, Robyn, Sudan Dudan og Sidsel Endresen.

Eir Vatn Strøm - vokal, kraviklyre, live-elektronikk og lys

 

Etter konserten drar Jakob Folke Ossum i gang jam i kjelleren. Ta med eget instrument!