Kari Svendsen har alltid vært der. Banjo-Kari. Oslo-Kari. Vise-Kari. Hun var med å starte opp Josefine Visescene i 1995 og hennes utrettelige innsats for Oslo-visene og for visesang generelt, gjorde at hun i 2011 ble hedret med St.Hallvard-medaljen. 

Kari platedebuterte  i 1967 med The Young Norwegians før hun ble med i Øystein Sundes Christiania Fusel & Blaagress, og gjestet på en rekke plater utover 70-tallet med alt fra Jan Eggum, Knutsen & Ludvigsen, Lillebjørn Nilsen, Erik Bye, Åge Samuelsen og Vandrerne, og spesielt det legendariske samarbeidet med Rudolf Nilsens tekster, På Stengrunn, i 1973, før hun endelig ga ut plater i eget navn. Kari har aldri sunget bedre, spilt bedre banjo eller hatt flere historier å dele enn nå i sitt 74. år. Derfor har det siste året gått med på å spille inn en helt ny plate. 

Kari Svendsen Spesial! er Karis første plate siden 1991(!), produsert og arrangert av Rolf-Erik Nystrøm, og kan sees på som både en revitalisering og optimalisering av Karis uttrykk og oppsummering av Karis karriere, som at hun på avslutningslåta på plata, God Natt Oslo, gjør en duett med sin tidligere ektemann og bestevenn Lillebjørn Nilsen rett før han gikk ut av tiden.

Her blir det Kari som vi kjenner henne, energisk, humoristisk, vakkert, rått og utleverende, men i Nystrøms brygg også med jazz, klassisk, folkemusikk fra Asia og Midtøsten, rock, pling plong, swing og selvsagt bluegrass. Alt for å gjøre sangene mer «seg selv». 

Så etter 33 år er det endelig klart for ny plate og det skal selvsagt markeres og vises fram med plateslippkonsert -  her på Riksscenen!

Som på plata har hun på scenen denne kvelden fått med seg noen av landets desidert beste musikanter, som Knut Reiersrud, Rolf-Erik Nystrøm, Håkon Thelin og Frode Haltli, (Poing), Helge Lien, Edvard Askeland, Steinar Ofsdal og strykerne Ingrid Berg Mehus, Bendik Foss og Magnus Boye Hansen i tillegg til flere prominente gjester.

Velkommen til festkveld i norsk visehistorie.