Hvordan skapes melodien i møte mellom en perkusjonist og en danser? Hva er det vi egentlig definerer som en melodi, og kan vi nynne melodien med kroppen istedenfor stemmen? Holder egentlig det? Jon & Birger har jobbet sammen i et år med utgangspunkt i energi og eksplosjon som grunnpilarer i samspillet deres. Det intuitive blir godt tatt vare på gjennom heftige rytmiske improvisasjoner basert på gjensidig respekt og ønske om å utfordre hverandre. Her blir rytmen og dansen virvlet opp i en intens forestilling, hvor utøverne til enhver tid prøver å løfte hverandre opp med leik, raseri, latter og stillhet. 

Vi trenger kunstneriske ytringer i koronaens tid. Etter først å ha avlyst forestillingen av smittevernhensyn, forstod vi at den må gjennomføres likevel. Slag er ekspressiv, rå, kroppslig og viser en direkte kommunikasjon mellom to mennesker i sanntid. Den plasserer historie og nåtid i samme rom. Det gir stor mening i den brytningstiden vi nå står i. Velkommen til premiere på live stream fra Riksscenen!
 

Jon Bugge Mariussen er en fremadstormende ung danser med bakgrunn i den folkelige dansen, og har allerede en lang fartstid som danser bak seg. Har i flere år vært med på Leif Stinnerbom sine produksjoner i Sverige på «Berättarlådan», og ble tidlig inkludert i dansekompaniet «Frikar». Nå ønsker han å jobbe mer med dansen hvor hele hans bakgrunn kan vises i en forestilling. Her finner vi ikke bare halling, men også vals, flamenco, snev av tango og litt moderne dans. Birger Mistereggen holder følge med et arsenal av ulike perkusjonsinstrumenter, hvor den vesle intense munnharpa er i sentrum. Begge har en forkjærlighet for dette instrumentet, og mestrer dette som få andre i Norge gjør. Jon spiller for å utfordre sin egen dans, mens Birger bruker munnharpa for å skape en drivende eggende og nærmest meditativ rytme. 

 

Jon Bugge Mariussen – dans, Birger Mistereggen – perkusjon

Prosjektet realiseres i samarbeid med Riksscenen, med produsent og medkoreograf Vegar Vårdal.