Ekstremjazz ble etablert i 2007 som et samarbeid mellom Vossajazz og Jon Balke. Som tidligere paragliderpilot så Balke mange sammenhenger mellom ekstremsport og improvisasjonsmusikk, ikke minst i måten utøverne forholdt seg til å kaste seg ut i det uforutsigelige. Nitide forberedelser på en trip man vet vil by på overraskelser og stor risiko. Responsen fra ekstremsport utøverne var stor og spesielt Even Rokne, fallskjermnestor i Norge grep ideen og trakk inn en mengde utøvere til det første Ekstremjazz som gikk av stabelen oppe på Hangursfjellet på en sirkulær snøscene laget av Peder Istad.

Ekstremjazz har til nå sett dagens lys i 6 utgaver. Konserten på Riksscenen for folkemusikk tar med seg visuelt materiale fra alle disse og trekker hele konseptet inn under tak for at publikum uten sportsklær kan være med å dele. Nettopp folkemusikken har vært et kjerneelement i alle versjoner av konseptet, og ligger dypt rotfestet i programpolitikk til Vossajazz og i naturen som alltid står som ramme rundt disse konsertene. Gruppa byr derimot på friske måter å behandle det tradisjonelle materialet gjennom et landskap av elektronikk og vestafrikansk trommetradisjon.

Åshild Vetrhus - vokal, Anne Gravir Klykken - vokal, Jon Balke - tangenter, elektronikk, Andreas Ulvo - tangenter, elektronikk, Helge Nordbakken - perkusjon, Snorre Bjerck - perkusjon