Riksscenen presenterer, i samarbeid med Samspill International Music Network og BiH forbundet i Norge, en sær cabaret med syv fettere og ei kusine. Morsomme anekdoter, fiffige politiske kommentarer, referanser, annerledeshet, historie og kjempefestlig musikk. Igor og fetterne hans har reist Norge over sjø og land og forsket på norsk musikk. Det vises at den i likhet med all annen musikk går ut på: hopp, hopp, hopp, fest, og en, to, tre! Fetterne tolker tradisjonelle norske folkeviser og barnesanger på scenen, blant andre: Håvar Hedde, Bendik og Årolilja, Mikkel Rev, Lille Fetter Petter Eddyeroff og Madam Visakråke. Med humor og fremragende musikere forteller Igor anekdoter om de rare stedene i Norge ikke en gang nordmenn vet om.
Igor og Elvis har mange sett i Norske Talenter, der de hevdet at de hverken var norske eller talenter. Du har kanskje hørt deres julehit fra 2013, “Gikk meg over sjø og land, så møtte jeg en gammel mann. Du æ’kke norsk, hva gjør du her? Hvor hører du vel hjemme…”. Igors andre utgivelse, med Aslak Borgersrud, ble nominert til Spellemannspirsen for årets barneplate 2014.

Fetterne: Igor Dunderovic, Elvis Medic, Mili Orucevic, Sanjin Orucevic, Daniel Lazar, Almir Meskovic, Boris Iochev
kveldens gjest: Solfrid Molland
Solfrid Molland er pianist, sanger og komponist. Hun vokste opp med russisk folkemusikk og sigøynermusikk noe som preger hennes konserter og komposisjoner. Hun har reist gjennom Europa som gatemusiker med sitt røde trekkspill. Hennes to utgivelser ble varmt mottatt av kritikere og i april 2015 ble hun tildelt Oslo Bys kustnerpris. Etter invitasjon fra Igor og fetterne er hun kveldens minoritet, og spent på å prøve ut dette spesielle orkesteret.

Special treat: Almir & Daniel
Almir Meskovic og Daniel Lazar har begge klasisk bakgrunn fra MHO, men likevel sjeldent god prestansjonsevne innen folkemusikken. Daniel er fra Serbia og Almir er fra Bosnia, og de bringer til duoen sine respektive kulturelle laster fra områder der den kristne og muslimske verden møtes, ikke minst gjennom musikk. Kombinasjonen av klassisk musikk og folkemusikk som tar vare på både fremragende teknikk og folkelig følelse er det vi finner hos de aller beste artister. Stikkordet er "Gypsy Mozart"