Hovedøen Social Club slynger julen inn igjen og igjen og igjen!

Om det blir hvit, grønn eller oversvømt jul i år er ikke greit å spå, men da er det jo ekstra godt å vite at det er noe som er helt sikkert! Når nettene blir lange og vi ikke ser skogen for bare julepynt, gavepanikk og ribbefett blir det nok en gang duket for årets mest selvmotsigende Latinamerikanske konsertopplevelse. Det er selvsagt tid for Hovedøen Social Clubs julekonsert!!

For åttende år på rad fylles Riksscenen med jule-infiserte cubanske rytmer akkurat når vi trenger det aller mest! Til glede for nye publikummere; Du får Cuba-versjonene av høytidens musikalske perler som du knapt visste du savnet. Julen blir garantert aldri det samme igjen.

Som tidligere år ligger det et mystikkens slør over hvem som får gleden, æren og skrekken med å være vår celebre gjest som skal lokkes ut av komfortsonen og inn i de afro-cubanske polyrytmenes irrganger! (Si det tre ganger fort etter hverandre!)

Nå skal vi endelig avsløre hvem som er den (u)heldige vinner av årets hedersplass på scenen sammen med Hovedøen; nemlig ingen ringere enn Hanne Krogh!

For den som er for ung eller den med rusk i hukommelsesforgasseren:
Hanne Krogh er en av tidenes mestselgende norske artister og debuterte i Grand Prix som 15-åring.
Hun spilte hovedrollen i den mest sette norske filmen noensinne (tips; handler om jul).
Hun har vunnet den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest – og er selve definisjonen på norsk jul.
Likevel kjenner man ikke Hanne Krogh før man har sett henne live på en scene. Det er først da man forstår hvorfor hun er en legende.
Hun er en fremragende historieforteller og formidler – og overraskende morsom!! Og nå skal hun få bryne seg med karibiske synkoper og polyrytmer.

Vi avslører ikke hvilke sanger. Hva vi kommer opp med er ikke godt å si. Det eneste du kan være sikker på er at de neppe ligner originalene i særlig grad.

Og bandet er nok en gang i toppform! Og som tidligere år er bandet forsterket med et par elleville musikere til!

Hvis du fremdeles skulle være i tvil om hvor du bør være 2/12 så spør deg selv; Vil du VIRKELIG være tvunget til å tilstå overfor barnebarna at du gikk glipp av den utenkelige kombo Hanne Krogh og Hovedøens julekonsert 2023? Og innrømme at du ikke grep sjansen til å få påfyll av julesangene slik de hadde blitt framført i Havanna en gang på 50-tallet, den gangen Hemingway spradet omkring i restaurantene omgitt av elegante kjoler, høye sigarer og longdrinks. Ville dagen før første søndag i advent vært det samme? Ville du da likevel lengtet etter puddersnø, vadmels-nikkers, kvikklunch, appelsin og termos-kaffe, på en lørdag kveld skapt for tropisk eskapisme?

Svaret på dette får du ALDRI!!! (Med mindre du kommer på Riksscenen 2/12 da selvsagt.)

 

Sverre Indris Joner – piano, arrangementer, Sergio Gonzalez – vokal, Eduardo Cedeño – timbales, Marius Haltli – trompet, Ole Marius Melhuus – bass, Ruben Pirela – congas, Even Skatrud – trombone, Børge Are Halvorsen – sax


I den lange rekken av legendariske gjesteartister står ikke årets stjerne tilbake: ingen ringere enn hele Norges Hanne Krogh skal nå lokkes ut på den rytmiske glattisen som Bambi på NRK1 julaften kl 14. Vi gleder oss stort til å høre et knippe av hennes største hits i ny og cubansk tapning!