Henderson, Fliflet & Burgess spiller raske riler, så harpiksen fyker og gulvet gynger. De synger om hvalfangst, vennskap og vågemot, på engelsk og norsk. Det er mye salt og sjø i luften og Nordsjøen kjennes aldri langt unna. Her trives både vemod og gapskratt mens karene følger hverandre tett. Det flyter, det duver, det svinger - lett og tett, rått og godt.

Kevin Henderson er en av Storbritannias beste felespillere. Han er fra Shetland, den forblåste øygruppen nord for Skottland, hvor musikklivet bobler, og den tradisjonelle felemusikken står sterkt. Kevin har spilt fra han var liten gutt, og turnerer verden rundt, bl.a. som medlem av Fiddlers´ Bid, Nordic Fiddler´s Bloc og den legendariske irsk-skotske gruppen Boys of The Lough.

Gabriel Fliflet er en nysgjerrig musiker som mange kjenner fra samarbeidet med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre, kvartetten Gabriels Novgorod eller ett av mange bestillingsverk, som Åresong (med dikt av Jon Fosse) og Rose (Robert Burns på norsk). Gabriel har trekkspill som hovedinstrument, synger, og spiller piano, og har samarbeidet med mange av Norges fremste folkemusikere.

Richard Burgess er engelskmannen som kom til Norge i 1976 med en ryggsekk og en gitar - og som er her ennå. I mellomtida har Burgess markert seg som en særpreget visesanger og folkemusiker, med en malmfull stemme som han akkompagnerer med gitar og concertina. Han opptrer både solo og i grupper som Doggerland, Fat Dog og Foghorn. Han er også skribent, lærebokforfatter og kåsør.