Hans Fredrik Jacobsen er en norsk folkemusiker, artist og komponist, mest kjent for sitt lange samarbeid med ektefellen Tone Hulbækmo, og med grupper som Kalenda Maya, Secret Garden (Eurovision 1995) og Hulbækmo & Jacobsen familieorkester.  Svadilja fokuserer på solo seljefløytespill, og som skal sette oss ordentlig i vårstemning, er Jacobsens femte soloalbum. Han har i tillegg gitt ut eller medvirket på mengdevis med utgivelser i alle slags sjangere med artister som Sissel Kyrkjebø, Sondre Bratland, Elisabeth Andreassen, Henning Sommero, Secret Garden og Annbjørg Lien for å nevne noen. 

 

«Noe av det fineste jeg vet om her i verden er å spikke seljefløyte. Det er etfast rituale hver vår, når naturen våkner til nytt liv, fargene åpenbarer seg, sevja stiger i trærne, fuglene synger og verden blir et bedre sted å være. Å få til en god fløyte er ren lykke. Av og til i slike stunder, når skogen bugner av saftgrønn og sevjemjuk selje, tenker jeg at dette burde alle gjøre, det er nok å ta av, og det er helt gratis.» Hans Fredrik Jacobsen.

 

For å skape den riktige atmosfæren er opptaket gjort av Audun Strype på Krokskogen i løpet av et par vakre, stille solskinnsdager i månedsskiftet mai/juni i 2021. Musikken du hører består av noen tradisjonelle seljefløyteslåtter, men stort sett Jacobsens egne komposisjoner eller bearbeidelser av tradisjonelt materiale, med et så bra resultat at Musikkmagasinet i Klassekampen kåret nylig Svadilja til et av fjorårets beste album!

 

Vi er alle unike, men noen er mer unike enn andre. Hans Fredrik Jacobsen, hans seljefløyter og seljefløytelåter er blant de mest unike. – Tor Hammerø, Nettavisen 5/6

 

Hans Fredrik Jacobsen – seljefløyte