I denne releasekonserten vil hun ta oss inn i et univers hvor norske salmer og middelalderballader møter poesi av bl.a. Federico García Lorca - gjendiktet med hennes egne ord på norsk og spansk, og formidlet slik en nordisk hulder med sterke røtter til både Odalen og Andalucía kan gjøre det.

Soloalbumet, som har tatt form i Sevilla og Madrid over de siste par årene, er Hanne Tveters åttende. Huldra er et samarbeid med spanske jazzmusikere og flamencoartister i verdensklasse som Diego Amador, Dani Garcia Diego, Gerardo Nuñez og Pablo Martin Caminero. Med seg på Riksscenen har hun et topp band av spanske musikere, norsk gjestesolist og prisvinnende flamencodanser som forener flamencoens rytmiske kompleksitet med vital jazzimprovisasjon.

Hanne Tveter- vokal, Alex Conde - piano, Yelsy Heredia - kontrabass, Jorge Perez - trommer, Nino de los Reyes - flamencodans & compas, Karl Seglem - sax & bukkehorn
 


Hanne har i en årrekke gjennomført sterke samarbeid og gjort seg bemerket hos publikum og presse i Spania, Mexico og her hjemme med sin helt egne fusjon av uttrykk:

 

«Hanne Tveter - et intimt og personlig lydunivers»                                            
Music Life, México - Laura Fernández Salas

 

«Sensasjonelt arbeid! Utsøkt god smak og sofistikerte kontraster med flamenco og latinjazz, stilarter som sangeren mestrer på et ekstraordinært nivå.»                     
Jazz Time Magazine, Spania - Jorge Grimaldos 

 

«…et musikalsk møte mellom norske folketoner og flamenco som stiller de fleste musikalske samarbeid her til lands fullstendig i skyggen!»  
Arne Berg, Jungeltelegrafen – NRK P2

 

Konserten er støttet av FLB og FFUK.