Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola er en internasjonalt kritikerrost duo med en imponerende rekke nominasjoner, omfattende turnéhistorikk og bred anerkjennelse. 

Siste sats fra deres How To Raise The Wind, Polkadots & Moonshine vant nylig NOPAs prestisjetunge Musikkpris. Basert på folkeeventyr fra det skotske høylandet, kombineres folkemusikkens rytmer og melodier med klassisk kammermusikk og impulser fra samtidsmusikken. Verket spilles for anledningen av en skotsk strykekvartett og den norske kontrabassisten Rikard Toften Holst.


" - Tonene spruter ut av strengene, og energien er som høykonsentrert barnlig eufori. Jeg sitter igjen med et ønske om å høre en innspilling av dette materialet, og en drøy times konsert føltes egentlig litt snaut. Dette er to av de tydeligste komplimentene man kan gi.” (Helge Skog/iTromsø om premieren under Nordlysfestivalen 2022)


Summers, en av Skottlands fremste felespillere og en tradisjonsbærer av den gamle felestilen fra høylandet, har bodd i Norge siden 2010. Silvola er en allsidig gitarist og produsent og en anerkjent elektroakustisk samtidskomponist.
 

 

Sarah-Jane Summers - fele & komponist
Juhani Silvola - gitarer, elektronikk & komponist
Seonaid Aitken - fiolin I
Patsy Reid - fiolin II
Katrina Lee - bratsj
Sonia Cromarty - cello
Rikard Toften Holst - kontrabass

 

Konserten er en del av Fortellerfestivalens program! Kom kl 19 og få med deg åpningsforestillingen, og bli med videre ned i kjelleren til FortellerJam etter konserten!

Mer om Fortellerfestivalen 2024