FOLK SESSIONS
 
Folk Sessions i vår har fokus på det skapende: dans / koreografi og arrangering / komponering med basis i folkemusikk og dans.
Som avslutning av prosjektet har deltakerne fått med seg Birger Mistereggen på perkusjon for å lage en forestilling med smakebiter fra det skapende arbeidet.

Hans Kjorstad -  komposisjon & fele, Amalie Kinsarvik Tvilde - torader
Jon Brodal - fele/hardingfele, 
Dans / koreografi - Toril Steinjord, Ådne Kolbjørnshus, Anita Langødegård.
Medvirkende: Birger Mistereggen

 

VÄKEVÄKOLLEKTIIVI

VäkeväCollectiivi er et ensemble bestående av av unge utøvende kunstnere: dansere, musikere og scenedesignere. De stiller seg spørsmålet om  hvor folkedans kan  plassere seg i vår samtid? Tradisjon og kulturarv er stadig vekk i bevegelse, og må derfor sees på som en prosess; noe som er i kontinuerlig endring.
Forestillingen Ruija er inspirert av en historisk hendelse, en stor innvandringssbølge fra Finland til Nord-Norge på 1850-tallet. Tusenvis av finske innbyggere brøt opp fra sine hjem for et bedre liv på andre siden av grensen. Som kildemateriale har ensemblet brukt antologien "Den Finske Arven" - en samling historier skrevet av finske etterkommere nettopp fra Ruija området.

Temaet for forestillingen kan naturlig nok kobles opp mot dagens flyktninge- og migrasjons-debatt, et emne dessverre mer aktuell enn noensinne.

Outi Markkula - dans, Katrina Tavi - dans, Saara Mikkola-Ylitolva - dans    
Tuomas Mikkola - dans, Jukka Tarvainen - dans, Gustaf Svensson - dans    
Elina Lappalainen - bass, Jon Brodal - fele, Martin Forsberg - koreografi
Mitja Nylund    lyddesign, Erno Aaltonen - lysdesign, Joona Huotari - kostymedesign

 

Kvelden avsluttes med dansefest på Klubbscenen!

I samarbeid med landsmøtet i Noregs Ungdomslag så vert det dansefest med Stein Magne Eggen og Tonje Lien Barkenæs. På dansefesten vert det lagt opp til eit variert danseprogram med både runddans, turdans, bygdedans og songdans.

Stein Magne kjem frå Lom i Gudbrandsdalen og speler trekkspel og torader, medan Tonje kjem frå Nannestad og speler fele. Dei har spelt saman i åtte år og basisrepertoaret er ofte runddans og slåttemusikk, i tillegg til at dei speler turdansrepertoar. Dei speler også i gammaldansgruppa Syvers orkester. Dei har oppnådd gode resultat i nasjonale musikkonkurransar både som solistar og i grupper.
 
Dansefesten er open for alle!