Lillebo & Stubsveen
Den plateaktuelle duoen Anders Lillebo og Sigrid Stubsveen spiller folkemusikk fra Engerdal, et område med en rik og unik folkemusikkarv på grensen til Sverige. De karrige omgivelsene, som i hundrevis av år har preget folks liv i disse områdene, gjenspeiles i folkemusikken gjennom drivende rytmer og ren råskap.

Engerdølene Anders og Sigrid viderefører denne musikalske arven med stor respekt for tradisjonen. De presenterer engerdalsmusikken i samspillsform på en utilslørt måte, og beviser at denne musikken er like aktuelt i dag som den noensinne har vært!

 

Anders Lillebo - munnspill, trøorgel
Sigrid Stubsveen - fele


 

Folk fra Follo
Med rykende fersk plate i bagasjen kommer duoen Folk fra Follo til Riksscenen med folkemusikk fra Akershus og Østfold. Dette er ikke et område som har vært så veldig kjent for sin folkemusikk, men faktum er at her finnes det både mye og bra slåttemateriale; springdans, pols, reinlender, halling, masurka, vals m.m. 

Folk fra Follo presenterer sine egnet versjoner av dette stoffet. Marianne Tomasgård jobber som folkemusikkonsulent i musikkrådene i Akershus og Østfold, og er en drivkraft i arbeidet med å samle og utgi denne musikken på noter.

 

Marianne Tomasgård - fele
Åsmund Reistad - gitar og mandola