Folk Accordion består av fire trekkspillere fra fire ulike land i Norden. Janeta Österberg (FI), Mette Kathrine Jensen Stærk (DK), Markus Räsänen (SE) og Ronny Kjøsen (NO) driver alle profesjonelt med folkemusikk på trekkspill i mer eller mindre tradisjonell stil. Kvartetten spiller folkemusikk fra sine hjemland, på fire smått forhatte, men i høyeste grad folkelige belginstrumenter. Selv om musikerne kommer fra forskjellige land og tradisjoner er instrumentet det samme og tanken på hvordan man bruker det i folkemusikksammenheng den samme.

 Janeta Österberg
Janeta Österberg er en finlandssvensk folkmusiker med trekkspill som hovedinstrument. Hun har vært musikalsk aktiv hele livet og spiller foruten folkmusik fra Østerbotten også mye skotsk musikk. Ved årsskiftet slippes hennes debutalbum Dyningar, med finlandssvensk folkemusikk i en moderne tolkninger, arrangert for solotrekkspill.

 Mette Kathrine Jensen Stærk
Mette Kathrine er en erfaren folkemusiker, folkeminnesamler og forteller. Hun er utdannet fra Det fynske musikkonservatoriums folkemusikklinje i 2007 med trekkspill som hovedinstrument. Mette Kathrine ble i 2017 utnevnt Riksspillemann, hun har 2 Danish Music Awards og har turnert verden rundt med banda Zenobia og Jensen & Bugge

 Markus Räsänen
Den finsk-svenske trekkspilleren Markus Räsänen bor i Järvsö, Sverige. Markus har spesialisert seg på å overføre tradisjonene og bueteknikken i den nordiske folkemusikken fra felespillere til trekkspill. Markus turnerer mye i Europa, Canada, USA og Russland. Både som solist og om musiker I diverse folkemusikkgrupper.

Ronny Kjøsen
Ronny er en historieinteressert musikant, arrangør og komponist. Han har igjennom en mannsalder drevet med tradisjonsmusikk, danseband, teater, rock/pop, kor/korps, arrangering og komponering. I 2020 kom hans første soloproduksjon “BondeBohem” ut, en utgivelse som ble nominert til Spellemannprisen i klassen for folkemusikk.
( foto T. Westling)

22.00 ENDELIG BELG:
Hva har Brasil og Balkan, Cap Verde og Karibia, Irland og Hallingdal til felles? Jo, her og i alle verdens hjørner danser folk seg inn i natten til trekkspillets sprø toner og lengtende dragsug! Riksscenens nye klubbkonsept Endelig Belg er en hyllest til det mest folkelige av alle instrumenter. Levende trekkspillmusikk, trivsel og frodig stemning. DJs som forsyner seg eklektisk av det beste innen cumbia, forró, gammeldans, vallenato, balkan beats og jigs. I rikskjelleren 22.00 - gratis inngang om du kjøpte konsertbillett.
DJs: Kent Horne og Martin Bjørnersen 

Spontane liveinnslag med kveldens trekkspillere